AOW’ers worden de nieuwe wegwerpkrachten

Eerder al is vastgesteld dat flexwerkers tweederangswerknemers zijn, ze hebben veel minder rechten dan niet-flexwerkers. Maar nu overtreft Kamp zichzelf echt. Het wordt werkgevers echt heel makkelijk gemaakt om AOW’ers uit te gaan buiten. Officieel heet het dat het makkelijker wordt om gepensioneerden in dienst te houden voor een werkgever.

Ja, ja. Onbeperkte tijdelijke contracten en als ze ziek worden/zijn, dan hoeft de werkgever maar 6 weken door te betalen in plaats van de gebruikelijke twee jaar. Dat gaat vast lekker lopen zo om de werkloosheid op te lossen. Jongeren hebben het nakijken en wie krijgen de schuld? Niet Kamp die dit briljante plan heeft bedacht, maar natuurlijk de ouderen die er bij moeten sappelen omdat de pensioenfondsen minder uitkeren. Zo komt de werknemer weer in de ouderwetse tang, doen wat er je gezegd wordt en bek houden. Leve het grootkapitaal!

De opmerking van René Schaik, Tilburgse hoogleraar ouderenbeleid, over ontslagen 55-plussers slaat echt nergens op:

hij niet zo heel erg bang is voor verdringing, zo lang 55-plussers zich maar blijven ontwikkelen en ontslagen ouderen sneller aan nieuw werk kunnen komen.

‘Ontslagen ouderen sneller aan nieuw werk kunnen komen’. Hoe gaan we dat realiseren in een land waar je het wel kunt vergeten als je 25 bent geweest? Dan ben je al te oud om ergens aan de slag te komen. Laat staan als je ouder dan 55 bent, dan kun je helemaal nergens meer aan de bak. Ja, voor je zelf beginnen, met alle risico’s van dien, financieel en lichamelijk.

 

1 gedachte over “AOW’ers worden de nieuwe wegwerpkrachten”

  1. Tja , je zal wel moeten als aower want je heb in de 10 jaar ervoor je huis moeten verkopen en opeten nadat ja werd wegbezuinigd , enorme restschuld en een huurhuis dat elk jaar 6% duurder word , Dank je Femke , Dank je Jolande , Dank je Tofik ….

Reacties zijn gesloten.