‘Animal Cops’, niet voor alle dieren

‘Animal Cops’ – waarom geen Dierenpolitie? – of wordt Geertje al zo door de VS donateurs beïnvloed dat hij nu ook Amerikaanse termen gaat gebruiken in Nederland. Terwijl de PVV toch zo voor het Nederlandser maken van Nederland is, of zou dat alleen betekenen vrij maken van islaminvloeden? 💡

Maar goed de Dierenpolitie. Nou, als proefdier heb je daar niets aan. Er is een rapport uitgekomen dat er in 2009 592.665 proeven op dieren zijn uitgevoerd, en let wel dat is 2,5 % méér dan in 2008! En denk niet dat alleen muizen en ratten proefdieren zijn! Voor proeven worden ook katten, honden, paarden en konijnen gebruikt, eigenlijk alle dieren worden ‘gebruikt’.  In 2010 staat de ‘stand’ nu al op 495.222 opgeofferde dieren en telt nog steeds door.

Wat nog het vreselijkste is dat er 439.994 dieren zijn gefokt en niet gebruikt en dus maar gedood! Dat betekent dat er 1.032.662 dieren zijn gefokt voor een vreselijk leven waarop ongeveer iets meer dan de helft ook nog de martelgang van proefdier heeft moeten doormaken.

Ik word er ziek van als ik er aan denk en hier hoor je Geertje of die enge Graus van de PVV niet over. Net als dat er niets wordt gezegd over de bio-industrie, waar per jaar zo’n 430 miljoen! dieren in ‘omgaan’ alleen in Nederland al! Nee ook daar is de Dierenpolitie niet voor, die arme dieren mogen het lekker zelf uitzoeken, met zijn vele miljoenen in te kleine ruimtes onder stressvolle omstandigheden. Met als enige doel als consumptiegoed te dienen voor de mens, zou er bijna een hekel aan krijgen, aan ‘dat mens’.

5 gedachten over “‘Animal Cops’, niet voor alle dieren”

  1. Symboolpolitiek,

    Ik heb een paar maanden geleden een docu gezien waarbij staatsbosbeheer vossen afschiet omdat die vossen hun natuurlijke drang behouden en dus een dreiging zijn voor kievitseieren en cavia’s. De ene boswachter moet de vossen beschermen, terwijl de andere de kievieten en de cavias moet beschermen. Daar zit dus het probleem, bij staatsbosbeheer. Ieder is voor het eigen diertje aan het lobbyen. En daar springt de PVV handig op in. Animal cops is overbodig aangezien we al boswachters hebben, maar ze kunnen wel efficiënter te werk gaan.

  2. cavia’s sjef ??? Ik vermoed dat je (goud)hamsters bedoeld , cavia’s heb je hier niet in het wild 😀

Reacties zijn gesloten.