De Amsterdamse felicitatieclub deel 2: Bert Brussen’s ‘vriendjesschrijverij’

Nou had ik toch vorige week nog een stukje geschreven over Jan Bennink, zijn geliefde Ebru Umar en hun onderlinge slijmcultuur en dacht dat dit clubje wel beperkt zou blijven tot enkele wederzijdse bejubelaars. Welnu, ik heb het fout, het clubje is waarschijnlijk omvangrijker en Bert Brussen hoort er klaarblijkelijk ook bij, getuige een stuk op thepostonline.nl vandaag. In deze bijdrage loopt deze helemaal leeg in een niet aflatende complimentenstroom over zijn ‘gabber’ Hans Teeuwen.

Begrijp me goed, ik ben zelf ook een groot fan van de cabaretier Teeuwen maar dit gaat me echt te ver. Ik hoop stellig dat Teeuwen ook met een ode aan Brussen komt waarin hij deze helemaal afmaakt. Lijkt me leuk en ook helemaal des Teeuwens. Het zou me niets verbazen als deze ook een fan is van Monty Python en zich zou laten inspireren door John Cleese die in zijn speech op de begrafenis van ex-collega Graham Chapman deze helemaal tot op de grond afmaakte.

Laten we allemaal hopen dat Brussen dit ironisch bedoelde, anders is het enge, kleffe en incestueuze ‘vriendjesschrijverij’

1 gedachte over “De Amsterdamse felicitatieclub deel 2: Bert Brussen’s ‘vriendjesschrijverij’”

  1. Na de laatste uitzending van ”Zomergasten” heeft HT helemaal voor mij afgedaan. Iemand die een wereldwijd bekende fascist en islamofoob als Pat Condell als voorbeeld aanvoert heeft zich definitief in het kamp van de smeerlappen geplaatst.

Reacties zijn gesloten.