Amsterdam voert blowverbod op schoolpleinen in

AMSTERDAM – Amsterdam gaat blowen op schoolpleinen verbieden.Door de maatregel kunnen scholen in de hoofdstad vanaf 1 januari komend jaar de hulp van politie inschakelen als ze dat nodig achten in de strijd tegen blowen op school (nu.nl)

WTF? En ik maar denken dat blowen op het schoolplein sowieso al verboden was. Ik bedoel, nog los van de discussie of je voor of tegen legalisering van softdrugs bent (en vanaf welke leeftijd); alcohol is ook legaal, maar daarom ga je toch nog niet toestaan dat men in de pauze even een pilsje erbij pakt? Ik begin iets te begrijpen van al die leraren die overspannen raken. Dat is toch niet te doen om les te geven aan een stel doezelende dopeheads in je klaslokaal? Het is al een opgave zonder dat je leerlingen high zijn.

10 gedachten over “Amsterdam voert blowverbod op schoolpleinen in”

  1. Dat bedoel ik. Ik heb mijn hele middelbare schooltijd buiten het schoolplein sjekkies moeten roken en dat is a fucking long time ago.

  2. Ze kunnen me heel veel wijsmaken, maar niet dat het zinnig is om met een stoonthoofd onderwijs te volgen, zeker niet met de THC-gehaltes van tegenwoordig, sprak opa /mompel\/mompel\ .

  3. De rokers `deden het` op de wc of in de fietsenkelder (dat andere misschien ook, weet ik veel). Op het plein, geen sprake van natuurlijk.

  4. Maar met mijn historicuspet op kan ik zeggen dat zo’n honderd jaar geleden menig scholier met een slok op in de klas zat…

  5. Roken mocht dan weer wel, op de middelbare school waar ik zat, in een apart hoekje. Alleen rookte ik niet.

  6. Blowen en onderwijs volgen gaat prima samen , blowen en een diploma halen een heel end minder , weet ik uit ervaring :”)

Reacties zijn gesloten.