Amerikaanse staat verbiedt dragshows

De Senaat van de Amerikaanse staat Tennessee heeft een wet aangenomen die het drag queens verbiedt in het openbaar op te treden. 

“Adult cabaret performances” zijn niet langer toegestaan in een straal van drie kilometer rond kerken, scholen en parken. Op plekken waar minderjarigen kunnen komen – wat natuurlijk bijna overal is – mogen ‘male and female impersonitors’ in het geheel niet te zien zijn. Alles uiteraard om tere kinderzieltjes te beschermen.


Zoals Reed terecht opmerkt, zou dit verbod in principe ook Pride-manifestaties kunnen treffen. De bewoordingen van de wet zijn volgens critici zó vaag dat het amper mogelijk is onderscheid te maken tussen transmensen en drag queens. Ook transmensen die in het openbaar optreden zouden door het verbod getroffen kunnen worden.

Naast het verbod op dragshows geldt er in Tennessee nu ook een verbod voor artsen om minderjarigen ‘genderbevestigende medische behandelingen’ zoals hormoontherapie en puberteitsremmers te geven. Operaties zijn uiteraard al helemaal uit den boze.

Het extreemrechtse klootjesvolk draait alle verworvenheden sinds de jaren ’60 – economisch én cultureel – terug. Dat houdt echt niet op bij transen en drag queens. Niet zo moeilijk te raden welke groep als volgende gecriminaliseerd gaat worden.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Alejandro Cartagena 🇲🇽🏳‍🌈 on Unsplash