Als je links bent mag je bedreigd worden

De bedreiger van de kinderen van Femke Halsema  moet 17 dagen de cel in. Jullie lezen het goed, het zijn 17 dagen en een werkstraf van 180 uur. Het ging om een fijne tweet onder de naam Allah-u-akhbar, die graag het dochtertje van Femke wilde verscheuren. Erg macaber en Femke deed terecht aangifte. Alleen vraag ik me af of zij tevreden zal zijn met de straf die dader kreeg. De dader had het excuus dat hij het deed om een discussie los te maken. En het was satirisch bedoeld.

De rechter en de rest van weldenkend Nederland tuinden daar niet in, maar je kan al zien in de reacties in de Televaag dat het Femke haar eigen schuld is. Had je maar niet links moeten zijn, of klassejustitie. Wat hier aan klassejustitie aan is, valt niet te begrijpen, want een bedreiging naar een kind toe is zo wreed, dat heeft daar niets mee te maken.

En natuurlijk wordt Geert er weer aangehaald, die dankzij zijn mening niet meer over straat kan zonder een batterij van beveiligers. Maar dankzij de agressie van Wilder en zijn consorten, kan een malloot zoals deze zijn frustratie ventileren. En nog bijval krijgen ook, want Femke, zo lezen wij al tijden, is van die linksen die ons land kapotmaken. Dus de bedreiging heeft zij aan zichzelf te danken.

Wilders zwijgt zoals gewoonlijk in alle talen, hij heeft ook zijn aanhangers niet tot stilte gemaand. Sterker nog, je kan stellen dat met zijn stilzwijgen hij de bedreiging goedkeurt. En duidelijk niet om kinderen geeft. Geert schijnt niet te willen begrijpen dat onder zijn aanhangers wel eens enge mensen kunnen rondlopen die wèl de daad volbrengen. En door te zwijgen geeft hij hieraan zijn goedkeuring. Niet even op komen voor een ex-collega, die net zo bedreigd wordt, maar eigenlijk vinden dat het wel goed zo is.

Maar ja, met zijn aanhangers die op hun cv wat crimineel verleden hebben is dat niet zo vreemd. En het showproces waarin je legaal een ander kan bedreigen omdat het niet het gewenste resultaat had in de rechtszaak is normaal. Ook de andere collega’s die heulen, zwijgen. Waar Mark en Maxime graag klaar staan om te zeggen dat zij ‘geschokt’ zijn, doen ze dit in dit geval niet. Kinderen van een politica zijn dus niet veilig, omdat de moeder nu eenmaal links is.

Treuriger kan het echt niet worden. Tijd dat dit kabinet valt en aan bedreigers van politici een boodschap wordt gegeven, ongeacht welke kleur. Het kan niet en je blijft met je poten van een andermans kind af. En zulke tweets zijn niet leuk of satirisch, maar ze mogen gewoonweg nooit. Zeventien dagen in de bak is te weinig en 180 uur taakstraf ook.

6 gedachten over “Als je links bent mag je bedreigd worden”

 1. (poging tot satire)

  Vrouwen met kinderen moeten ook niet werken maar gewoon thuis blijven en huismoeder zijn, worden ze nooit met tweets bedreigd.
  Scheelt ook een heleboel subsidie voor de kinderopvang (= linkse hobby, want rechts heeft een au-pair).

 2. Een van de bedreigers van de Balk kwam er met een voorwaardelijke straf en 0 uren taakstraf vanaf. Er lijkt toch sprake van strafverzwaring :).

 3. Waar blijft het rechtse gekrijs dat straffen in dit land te laag zijn?

 4. Die reacties zijn ook echt weer typisch Telegraaf-volk. “Als de gewone burger bedreigd wordt gebeurd er niets, klassenjustitie!!!!!” Hoor je die mensen ooit zeiken over klassenjustitie omdat Wilders een klein leger aan beveiligers krijgt en de gewone burger niet?

 5. @#5
  Inderdaad. Er zijn mensen die littekens van steekwonden van hun gestoorde ex of andere stalker op hun lijf hebben. Die krijgen geen persoonsbescherming; hooguit een plek in een blijf-van-mijn-lijf huis.

  Wilders krijgt die bescherming omdat hij parlementslid is.

  Fortuyn kreeg geen bescherming omdat hij niet een dergelijke functie bekleedde.

  Zo zit dat. Ben je niet gekozen en werk je niet op een hoge post voor de overheid dan wordt je niet beschermd.

Reacties zijn gesloten.