Almeerder aanranders

Emma Wesseling, studente journalistiek, heeft recent zeer moedig haar verhaal verteld over de vele aanrandingen die zij en haar vriendinnen -wekelijks- hebben moeten ondergaan in het PVV-oord Almere. Het oord waarover op deze site eerder al het een en ander is geschreven.

“Ik groeide op in Almere en daar kon ik als 16-jarige echt niet alleen op stap, en ook niet alleen met vriendinnen. Mannen die twee keer zo oud waren als ik die me nariepen of aan mijn billen zaten: het overkwam ons elke week.”

Het verhaal van Emma is hier terug te lezen.

Hier een bloemlezing van de reacties die Emma mocht ontvangen, van een aantal seksistische kneusjes die schijnbaar ‘een echte man’ denken te zijn.

Marco Lamers & Luuk Denekamp

Willem “de Tempelier”

Charles Sobieski

Jacobus van Beers

Deze Jacobus van Beers schijnt tevens een “kritisch” VVD lid te zijn. Of de VVD – en dan met name Annemarie Jorritsma – nou zo blij zal zijn met dit soort misogyne mannetjes betwijfel ik toch wel een beetje. Mocht blijken dat deze Jacobus van Beers daadwerkelijk lid is van de VVD, dan lijkt mij royering toch wel op zijn plaats.

En hier nog drie idioten die niet beseffen dat iedere aanranding/verkrachting afgrijselijk is, ongeacht de persoon/ personen die vrouwen dit aandoen.

Het is overigens niet verbazingwekkend dat de twitteraccounts van bovenstaanden, vol staan met allerlei racistische drek en PVV bagger.

Screenshots zijn afkomstig uit het Twittergesprek van Emma, hier in zijn geheel terug te lezen.

Volwassen mannen die op brute wijze jonge vrouwen, kinderen nog, betasten op de meer intieme plekken. Dit doet mij, toch wel, denken aan types als voormalig pooier Henk Bres, die, krachtens zijn op tv gedane uitspraken (Knevel en van den Brink), meisjes van een jaar of 15 er wel bijzonder geil uit vond zien. Huichelaar Henk schijnt tegenwoordig tegen pedofilie te zijn; wat mij echter meer een gevalletje projectie lijkt, getuige zijn uitspraken. Maar dit terzijde.

Een paar jaar geleden, weet helaas niet meer exact waar, las ik een artikel met een aantal jongedames in de leeftijd van 14-16 jaar. Deze vertelden ieder over hun ervaringen met volwassen mannen die, soms met vrouw en kind nabij, naar de borsten en achterwerk van deze meisjes staarden. Zich verlustigden aan hen. Nadat ik het bewuste artikel had gelezen ben ik meer naar mijn omgeving gaan kijken. Wanneer ik een meisje (of meerdere) in die leeftijd zag, kijk ik dan ook direct naar de omgeving. En ik schrok. Nogal. Nog steeds.

Heel veel mannen, inderdaad ook met vrouw en kind nabij, staarden inderdaad naar het lichaam van deze meisjes. Alsof zij (lust)objecten zijn. De wereld heeft helaas nog een lange weg te gaan, voordat vrouwen niet meer als lustobject worden gezien.

Vrouwen zijn geen objecten!