Allemaal Angst

Die VVD toch .. zóóóó bang voor “gelukszoekers”uit Roemenië en Bulgarije  en we weten het toch allemaal , als de VVD ergens bang voor is , is dat wel geluk . Gelukkige mensen hoeven namelijk hun leegte niet te vullen met consumptie , dus stel je voor , een Roemeen of Bulgaar vind geluk en verteld aan zijn Nederlandse buren “Boerman iek heb geloek gevonden ”  En Jaap en Lieke worden óók gelukkig , en vertellen het aan Henk en Ingrid ( die uit principe niet met buitenlanders praten ) al die gelukkige vrouwen vreten de koelkast niet meer leeg , wat Henk en Jaap weer gelukkiger maakt , wat weer funest is voor de bieromzet ….

2 gedachten over “Allemaal Angst”

  1. Door rechts NL wordt er zo denigrerend gesproken over ‘gelukszoekers’, ik vraag me af wat er mis is om in een ander land je geluk te beproeven. Immers Nederlanders zelf hebben dat eeuwenlang ook gedaan, een behoorlijk deel v.d. huidige Nederlanders stamt ook af van buitenlandse ‘gelukzoekers’.
    De VVD was bovendien toch altijd een groot voorstander v.d. globalisatie, welnu globalisatie houdt niet alleen een vrijer verkeer van goederen in maar ook een vrijer verkeer van personen.

  2. en wat dachten we van al die emigranten in naar de VS en Australië? Ook allemaal in de veronderstelling dat ze het daar beter zouden krijgen.

Reacties zijn gesloten.