Alle grenzen weg en wereldwijd iedereen een inkomen

niet nodig
HAAL MAAR GEWOON WEG

Deze planeet is een puinhoop. Altijd weer oorlogen om land en goederen. Honger, energieproblemen en geliefden of familie die elkaar niet eens kunnen zien. Dat zou ik wel willen oplossen en dat kán ook als we wat verder kijken dan onze neus lang is.

Waarom niet wereldwijd de grenzen afschaffen? Eerst regelen we dat iedere planeetbewoner een soort geld krijgt dat overal te gebruiken is. Het land met het hoogste inkomen wordt de norm. Ja, mensen in arme landen krijgen het dan voor hun doen heel goed. Dat zou ook wel eens tijd worden eerlijk gezegd.
Je mag gaan wonen waar je wil, zijn waar je wil, reizen waarheen je wil. Al die controletoestanden kunnen we afschaffen, hebben we niet meer nodig.

Ja, het kapitaal zal in opstand komen, guttegut, ojee, “ze” pakken “onze” welvaart af.
Nu, dat laatste is per definitie allemaal gejat, soms al eeuwen geleden. Wat zou er gebeuren als we dit zo gaan regelen denk je? Zou de wereld een betere plaats worden om op te verblijven? Ik vermoed het wel en denk dat mijn plan zonder veel problemen geregeld kan worden.

17 gedachten over “Alle grenzen weg en wereldwijd iedereen een inkomen”

 1. beste le Roi,
  dat de gekte van papieren landsgrenzen en vorstenhuizen bedacht om ryke families nog ryker te maken eens ter discussie komt te staan is nodig.

  Maar een stap in de goede richting zou zyn wanneer nederlanders by grote problemen eens buiten de landsgrenzen keken en er niet van uitgingen dat “by ons in Nederland is alles beter.
  BV. de nederlandse regering verhoogt de AOW leeftyd naar 67 jaar en het bedryfsleven ontslaat systematisch mensen van 50 jaar en ouder.

  In Belgie is een bedryf met 20 personen sinds 2012 verplicht een plan van aanpak te hebben om 50+ te scholen, functie verlichting etc. teneinde deze mensen NIET in de WW en bystand te doen belanden

  Overigens zyn veel afrikaanse staten erg ryk dankzy hungrondstoffen, helaas enkele families vullen zich de zakken en de gewone mens kan verrekken.

  Het klinkt natuurlijk fantastisch”Wy ryke nederlanders, maar ook in Holland (Gidsland) zyn mensen die je rustig arm mag noemen.

  Een stap in de goede richting zou kunnen zyn nederlands brabant en limburg samen te laten gaan met vlaams brabant/limburg, de provincies groningen/friesland/drente als een landstreek.
  Noordholland en Zuidholland en zeeland weer een gebied zoals het honderden jaren was. etc.

  Wanneer de landsgrenzenecht verdwynen geeft voor het kapitalisme veel nieuwe kanse.

 2. Richard Walter,

  Nee, weg met alle grenzen, voor minder ga ik niet. En een inkomen voor alle aardbollers waar iedereen redelijk van kan leven. De rest komt vanzelf wel, hebben we dan eindelijk tijd voor.

 3. Het is een fantastisch idee LRD en ik ben er helemaal voor. Maar voorlopig zie ik het niet gebeuren zolang het zelfs in een piepklein landje als het onze nog wemelt van de nationalistische types die niet verder willen kijken dan binnen de eigen grensjes.

 4. Ik heb dat ook weleens geschreven. Althans, van die grenzen. Een inkomen zou ik vervangen door “eerste levensbehoeften”. Een veilige plek, eten, onderwijs, etc. Mensen wagen niet hun leven in gammele bootjes om de kappers, de mooie kleren en de auto’s.

 5. Het zou heel mooi zijn, maar heel de wereld hecht aan zijn bezittingen,en wat jij wilt is delen, wat mij betreft, graag, maar de meerderheid?

 6. LeRoi, ik ben het helemaal met je eens. Het getuigt van visie en daarom ben jij voor mij iemand die ik associeer met hoop voor de toekomst van de mensheid en de planeet in een tijd dat we een premier hebben die er trots op is juist geen visie te hebben, die domheid als een pré beschouwt….

 7. @tweetacteneur, mensen met een visie kijken altijd verder dan de meerderheid en mensen met visie zijn nu broodnodig willen we een kans maken te overleven. het is zoals LeRoi zegt: de planeet is een puinhoop. en in plaats van te verzinken in gejammer, cynisme of apathie komt hij met een visie die hout snijdt en een perspectief biedt op een menswaardige toekomst voor niet een paar maar voor iedereen. Ik vind dat grandioos.

 8. Ik breek er mijn hoofd ook over.. hoe kunnen we dit systeem van ‘behouden wat we bezitten’ in VREDESNAAM breken? Hoe lossen we die zwaar bewaakte grenzen op, de kloven tussen arm en rijk? steeds meer kanslozen, daklozen, steeds meer schaarste aan de ene kant tegenover een overvloedige verspilling…

  het zou zo simpel zijn, maar wie zet die eerste stap? We zitten vastgeroest in een systeem dat ons bij de klauwen heeft gevat en zolang we meedoen BELOVEN ze de schijnzekerheid van brood op de plank, van volop en liefst goedkoop vlees en van vrijheid jezelf voort te planten zoveel je maar wil.. en met iedere worp draai je de schroeven npg wat dieper in je polsen..werken zul je! Ondertussen sport kijken en klagen zoveel je wil.
  terwijl de banken zichzelf verrijken met zelf gemaakt geld werken tot je valt.

  Ondertussen eten de grootmachten (politieke, religieuze en economische) hun zelfdzame kaviaar, truffels en zwaardvisjes terwijl ze de te varen koers bekokstoven hoe ze hun kapitaal kunnen waarborgen en verder kunnen groeien. en de hemel is de grens voor hen; zelfs het eeuwig leven komt stap voor stap dichterbij.. voor hen, happy few..

  kom drijf ons verder uiteen, hou ons slapende met stupide televisieprogrammas en hou ons bang met cameratoezicht en vreemdelingenhaat.. verdeel en heers is een absolute topper aan de top..(excuseer mij voor de veelheid aan problematiek en de chaos die daar uit voortkomt)

 9. Begin eerst eens met het afschaffen van rente, en de afhankelijkheid van banken. Geldvoorziening via kredieten en hypotheken dient een nutstaak te zijn en er mag nooit meer geld aan verdiend worden. Als je rente handhaaft, ook bij een basisinkomen voor iedereen, zal in no time het basisinkomen te laag zijn voor je uitgaven.

 10. @Bert wasbeer

  Zo je ziet worden er al mogelijkheden aangegeven door reageerders. Ze zijn levensvatbaar, zoals het afschaffen van de afhankelijkheid van banken. Geen markt maar een Behoeftedingplannetje, en we komen al een heel eind. Zoals Knutselsmurf zegt:

  [ Mensen wagen niet hun leven in gammele bootjes om de kappers, de mooie kleren en de auto’s ]

  Waar onze beweging wel voor op moet gaan passen is dat het kapitalisme ons plan jat anders blijven we met het gedonder zitten. Het zou natuurlijk een prachtige nieuwe afzetmarkt worden omdat de huidige boel vast aan het lopen is. Wat mij betreft: no pasarán!

 11. Misschien ook beginnen met ruilhandel, waar mogelijk?
  Ik heb zelf geen tuin, maar mijn moeder en tante hebben een aardig lapje grond achter hun huis.
  Wij zijn direct na remigratie begonnen met het planten van vruchtenbomen en de aanleg van een moestuin. Wat wij zelf niet op krijgen, ruilen we met een neef die visser is, voor verse vis.
  Verder nemen wij zo veel mogelijk deel aan de “informele economie” die hier volop floreert:
  variërend van brood kopen bij een “onoficiële” bakker (zonder vergunning en een schoenendoos als kassa) tot het ruilen van diensten.

 12. @Angy: er zijn al diverse ruilhandelsystemen opgezet in Nederlandse gemeenten. Google maar eens op ‘ruilhandel’. Op Facebook zijn diverse groepen, meestal regionaal of lokaal, die spulletjes die men zelf niet meer nodig heeft weggeeft aan mensen die het wel kunnen gebruiken.
  Er zit dus al beweging in de zaak.

 13. Het plan van Roi spreekt me aan. Kansen op ontsnapping uit de politiestaat waar NL naartoe groeit verbeteren dan, wat een goed iets is.

 14. Poetin is druk bezig met het verwezenlijken van je idee om grenzen op te heffen.

Reacties zijn gesloten.