Alex Jones voor de rechter gesleept

Oppergek Alex Jones in een typerende pose.

Complotgek Alex Jones wordt door de ouders van twee kinderen die omkwamen bij de schietpartij op de Amerikaanse school Sandy Hook, voor de rechter gesleept wegens laster. Jones verkondigt al jaren dat de schietpartij nooit heeft plaatsgevonden en dat de ouders acteurs zijn.

Op 12 december 2012 drong de twintigjarige Adam Lanza de basisschool in het dorp Sandy Hook in de Amerikaanse staat Connecticut binnen. Hij schoot 26 mensen dood, waaronder 20 kinderen. Eerder op de dag hag had Lanza zijn moeder al vermoord.

De toenmalige president Obama kondigde maatregelen aan om het bezit van vuurwapens beter te reguleren, maar daar kwam uiteindelijk weinig van terecht. Met dat voornemen haalde Obama zich echter wél de woede van de extreemrechtse wapenlobby op de hals. Jones, die goede banden heeft met de wapenlobby, besloot ook een duit in het zakje te doen en lanceerde de theorie dat er in werkelijkheid nooit een schietpartij heeft plaatsgevonden en dat de ouders van de doodgeschoten kinderen door Obama ingehuurde acteurs zijn.

Het is natuurlijk allemaal volstrekt geschift (én weerzinwekkend), maar Jones heeft een miljoenenpubliek en hele bataljons Vollidioten nemen alles wat hij uitkraamt voor waar aan. Sommige volgelingen van Jones deinzen er zelfs niet voor terug de ouders te bedreigen. Zo werd vorig jaar een vrouw uit Florida tot 5 maanden gevangenisstraf veroordeeld omdat ze de ouders van één van de slachtoffers met de dood had bedreigd.

Enkele ouders zijn de inmiddels 5 jaar durende lastercampagne van Jones spuugzat en stappen nu dus naar de rechter. Mocht Jones de zaak verliezen, dan gaat hem dat flink wat geld kosten. Volgens de Huffington Post eisen de ouders een miljoen aan schadevergoeding van Jones. Voor de Texaanse oppergek en zijn site Infowars stapelen de problemen zich daarmee op: er lopen inmiddels meerdere rechtszaken wegens laster tegen Jones en ook de vechtscheiding waarin hij momenteel verwikkeld is kan Jones financieel wel eens flink opbreken.

1 gedachte over “Alex Jones voor de rechter gesleept”

  1. Pingback: Alex Jones: aanklacht wegens laster is onderdeel van een complot om mij te vermoorden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.