Al Qaida, SITE en dan nu een vrouwentijdschrift

Al Shamikha
Cover van Al Shamikha, het nieuwe vrouwentijdschrift van Al Qaida

Enkele dagen geleden kwamen een aantal media, waaronder NRCNext en de Telegraaf, met het nieuws dat Al Qaida een elektronisch vrouwentijdschrift had uitgebracht, een soort Cosmopolitan of Marie Claire voor vrouwelijke terroristen of de vrouwen van terroristen. Al-Shamikha, ‘De Majestueuze Vrouw’, telt 31 pagina’s en staat naast de gebruikelijke verering van geweld boordevol verhalen, weetjes en tips door en voor vrouwen. Volgens de bronnen is het bericht afkomstig van het Al-Fajr Media Center, een online verdeler van Al Qaida propaganda wordt het blad uitgegeven door de Al Shamikha Media Foundation. Beide instellingen hebben vreemd genoeg geen eigen website. Alles wat we over hen weten is afkomstig van enkele anti-terrorisme ondernemingen en instellingen, zoals de NEFA Foundation, en websites zoals het extreemrechtse Islamfoben-blog Jawa Report. Terrorism sells.

Net als het glossy tijdschrift ‘Inspire‘, dat vorig jaar door Al Qaida werd uitgebracht werd het nieuws over het nieuwe vrouwentijdschrift gemeld door de SITE Intelligence Group. SITE is een commercieel Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in berichten en informatie over activiteiten en bedreigingen van moslimterroristen en houdt allerlei websites en publicaties in de gaten. Vrijwel alle video’s van moslimterroristen en ‘ontdekte’ websites van jihadi’s worden wereldkundig gemaakt door genoemde SITE Intelligence Group en de NEFA Foundation. De eerste uitgave van Inspire bleek al snel een hoax te zijn, of anders een parodie zoals The Atlantic meldde, gebouwd op een pdf-bestand van Ellen DeGeneres cupcake recepten. Desondanks blijft SITE komen met nieuwe edities, maar het nieuws halen ze er niet meer mee. Dus kom je weer met iets nieuws. Ook Nederlandse kranten komen regelmatig met berichten van en over terroristen die worden verspreid door SITE, maar wie of wat achter die berichten zit is nooit een thema.

De SITE Intelligence group is een onderneming gevestigd in Washington, opgezet door de Amerikaans-Israëlische Rita Katz en Josh Devon en voortgekomen uit een stichting, Search for International Terrorist Entities (SITE) Institute. Katz vluchtte als kind met haar moeder van Irak naar Israël en was in dienst bij het IDF voordat ze met haar man in 1997 naar de VS kwam. Katz en Devon werkten eerder bij het Investigative Project on Terrorism, een commercieel anti-terrorisme agentschap opgericht door Steve Emerson. Emerson werd in de VS bekend na de bomaanslag in 1995 in Oklahoma als de ‘expert’ die op de TV-zender CBS vertelde, dat volgens hem de aanslag het werk was geweest van Islamitische terroristen. Later bleek dat de Amerikaan Timothy Veigh de aanslag had uitgevoerd. Desondanks is Emerson sindsdien een veel gevraagd ‘expert’ op het gebied van moslimterrorisme en wat je nodig hebt om je ertegen te verdedigen. Hij is ook betrokken bij de instellingen die actie voeren voor Geert Wilders, zoals de Deense International Free Press Society.

Voor een paar duizend dollar kun je bij SITE een abonnement nemen en krijg je tientallen cd-s en dvd-s van al-Qaida en andere terroristische moslimorganisaties per jaar in de brievenbus. De hele collectie propagandamateriaal tot op heden is te koop voor ruim 7000 dollar. Sterker nog, het is de enige website ter wereld waar je zulke video’s kunt kopen. Volgens Domain Tools in maart 2008 stonden er de server waaronder de website van SITEIntelgroup stond in totaal 139 websites van Amerikaanse pro-Israël organisaties geregistreerd, waaronder groepen die zich actief bezighouden met zionistische en anti-Arabische propaganda, zoals MEMRI. Er is ook nooit wat te vinden over of laat staan op websites van jihadi’s. De enigen die ons vertellen dat zulke dingen bestaan zijn Amerikaanse organisaties en bedrijven die hun geld verdienen met het verspreiden van zulke berichten en islamofobie.

In 2004 kwam de BBC al met het verhaal over een online tijdschrift voor vrouwen met belangstelling voor terrorisme en schoonheidsbehandelingen. Al-Khansa werd indertijd wereldkundig gemaakt door de Italiaanse geheime dienst, SISDE, in de krant La Stampa en zou worden verspreid via websites van militante moslims. ‘Articles are written as if by women, but it is not clear if they actually are’, schreef de BBC indertijd. Buiten enkele beelden van de eerste uitgave heeft nooit iemand andere uitgaven van het tijdschrift gezien en hebben we er nooit meer wat van gehoord.

wltrrr is aan het sparen voor de complete videocollectie van SITE en hoopt dat Peter Siebelt hem eindelijk de aandacht zal geven die hij verdient!

3 gedachten over “Al Qaida, SITE en dan nu een vrouwentijdschrift”

  1. Het is dus gewoon een industrie geworden, islamofobie. Laat dat maar aan die Amerikanen over.

  2. Goede info, wltr!
    Voor de volledigheid: Wilders is zelf bestuurslid van de IFPS (International Freedom of Press Society), gevestigd in Kopenhagen, maar een Amerikaans initiatief.

  3. De tactiek van bedenkelijke personen is de eenheid van hun “volkeren” binden met gemeenschappelijke haat. Hoe doe je dat? Creer een “vijand” die je “vrijheid” en “welvaart” bedreigd en een grote groep mensen zullen blindelings hun leider volgen en zoals lemmingen zich van de afgrond storten. Vroeger was het Jodendom waar je verschrikkelijk voor moest uitkijken, omdat zij in het geniep werkten aan een samenzwering naar wereldoverheersing. Nog veel vroeger ergens in de middeleeuwen liet de duivel zich niet zo gemakkelijk zien, maar gebruikte wel die vreemde “kruidenvrouwtjes” die de heilzame werking van aderlaten, kastijdingen en andere wonderbaarlijke geneesmethoden uit de middeleeuwen niet zo zagen zitten. En vrouwtjes of mannetjes die het waagden om de kerk of de elite durfden te bekritiseren waren helemaal des duivels en spanden natuurlijk met de “vijand” de duivel. Soms voerde de katholieke kerk een act op waar iemand zich vekleede als de duivel en zich liet zien. De bevolking was indertijd aanzienlijk helderder van geest dan nu het geval is en werd er aan herinnert dat de “vijand” onder hun was en goed opletten geblazen was. Die mensen die “vreemd” waren konden weleens handlangers van de duivel zijn. Aangeven die hap en op de brandstapel ermee, of met een gewicht de rivier in laten zakken of bedenk zelf eens wat creatiefs.
    Na de tweede wereldoorlog zag men achter elke boom een communist die spioneerde of hard aan het werk was er een communistische staat van te maken in opdracht van communistisch Rusland . De Amerikanen wisten zelfs hun bevolking ervan te overtuigen dat een Communistische staat zoals Cuba voor de deur wel eens een keer in zijn hoofd zou halen om Amerika binnen te marcheren en Amerika over te nemen. Een land dat niet eens zoveel soldaten heeft dan een gemiddeld provinciestadje van Amerika aan politieagenten heeft en waar de Amerikaanse politieagenten betere wapenuitrusting heeft dan het Cubaanse leger. Een land dat door een wurgende embargo bijna alles schaars is zou een gevaar zijn voor de grootste grootmacht in de wereld waar zelfs militaire reuzen zoals Rusland en China niet eens in hun stoutste dromen zouden durven aanvallen.
    Na de ineenstorting van de Sovjet_Unie kwam er de moslim voor in de plaats van de vorige vijanden. Een “vijand” die te versnipperd is, geleid wordt door leiders die geen een moer geven om hun onderdanen, en er ook wel vreemd uitzagen met die jurken, hoofbedeksels, baarden en dus ongestraft als slachtoffer op de korrel kan worden genomen. Een man in een jurk dat kan geen zuivere koffie zijn.

Reacties zijn gesloten.