Akkoord over rituele slacht, nu de bio-industrie nog!

Henk Bleker (CDA) is er trots op dat er een voor hem acceptabel akkoord is gesloten tussen de diverse organisaties en de overheid over de rituele slacht. Het zal Henk een zorg zijn, hij gaat toch weg. Zal hem nog verder boeien.

Maar als ik dit lees, is dat toch weer een heel ander verhaal dan ik eerder heb gelezen over het verbod op de rituele slacht. Zal wel lekker CDA-gedraai zijn na de bevrijding van Wilders.

Maar oke, nu is dit geregeld voor de dieren die gedood worden met rituele slacht. Staat er in die mega-slachthuizen van de bio-industrie ook een dierenarts bij als er weer eens wat mis gaat? Als de pin niet goed gaat? Als de stroomstoot niet effectief is om te doden? Om te voorkomen dat kippen levend geplukt etc worden? Daar hoor ik weer niemand over.

Alleen dat het best nog een tandje verder kan in Nederland, want bijna geen enkele boer voldoet aan Henk zijn normen. Kan allemaal veel beter *kots*.

4 gedachten over “Akkoord over rituele slacht, nu de bio-industrie nog!”

  1. Bleker is slim bezig (denkt hij zelf) om normen te stellen waaraan de hele boerenstand (minus 6) zich aan kan optrekken. bio-industrie bedrijven kunnen nog behoorlijk groeien. De LTO is helemaal blij, zeker als je in ogenschouw neemt dat één dag na het normen-voorstel van Eerlijk Helder Bleker deze instelling al de cijfers kan laten zien met slechts 6 boeren die te grote mega-stallen hebben. Bleker solliciteert opzichtig naar het nieuwe voorzitterschap van deze boerenorganisatie zo lijkt het.

  2. Peter daar heb je helemaal gelijk in. Zoals het een goed politicus betaamt, is Bleker al met zijn volgende carrière bezig. Het avontuur in Den Haag, ten koste van heel Nederland, was alleen maar voor Henkie zijn toekomst. Eerst voor jezelf zorgen he?

  3. Wel vervelend voor zijn meissie: eerst de jongere minnares van een staatssecretaris en dan de “de partner van” van de voorzitter van de LTO. Heeft ze daarvoor haar veelbelovende carrière bij het NRC in het middelpunt van zinderend Binnenhof opgegeven? Moet ze bovendien ook nog binnenkort naar dat Linkse en Oncristelijk Amsterdam verhuizen met de redactie om potverdrie met Eerlijk Heldere Henk op zaterdag naar de ponyshows te moeten uit hoofde van zijn functie ipv lekker roddelen op de bank over apekoolpraat Mirjam Sterk en spinnijdige Jack de Vries.

    Binnenkort dus een berichtje op pagina vrouw van de Telegraaf

  4. Nou stuur het in, misschien vindt ze het wel wat en help je haar zo aan een idee. 🙂

Reacties zijn gesloten.