AIVD informeert achteraf mensen die zijn afgeluisterd

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft voor het eerst mensen via de post ingelicht dat ze zijn afgeluisterd of dat er door de AIVD in hun woning is ingebroken. Als de AIVD van bepaalde bijzondere bevoegdheden gebruik maakt, zoals aftappen of het binnendringen in een woning, moet het deze personen vijf jaar na het beëindigen hiervan inlichten.

De Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD) voerde een vervolgonderzoek uit naar de uitvoering van deze notificatieplicht door de AIVD. Hierbij is er gekeken naar de veranderingen die sinds het uitkomen van het eerste toezichtsrapport door de AIVD zijn doorgevoerd.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Google News, Security.nl

5 gedachten over “AIVD informeert achteraf mensen die zijn afgeluisterd”

  1. Maar niet heus ,ze waarschuwen niet daar komt men hooguit achter indien men aangehouden word .En vind men niets in die taps dan hoort men er nooit iets van .Ze melden ook niet als ze een gerechtelijk voor onderzoek gedaan hebben en er geen resultaat uit gekomen is .Nee men merkt het alleen indien het voor hun resultaat gegeven heeft .

  2. Wie van de mensen op deze site heeft wel ’s een berichtje gehad van de AIVD. Laat me niet lachen…

    Komt bovendien vandaag het bericht dat één van de niet berichten een politicus is geweest. Wijnand D. lijkt me een goede kandidaat. Ze proberen al jaren hem op te hangen.

    En bovendien, in het belang van de staatsveilgheid zijn er vanzelfsprekend uitzonderingen. Verder met Prism in gedachten lijkt het me dat e.e.a. is uitbesteed aan anderen. Verder kan onderzoek door andere instanties worden uitgevoerd en ik vraag me dan af of eenzelfde inlichtingenplicht geldt. Genoeg methodes om de verplichting te ontwijken.

  3. In de commentaren van de Telegatver wordt Wilders als ‘slachtoffer’ gesuggereerd. Waarom toch ..?

  4. Onzin. Wilders brieft de Israeli’s en die op hun beurt laten dan wat doorspijpelen naar de AIVD.

Reacties zijn gesloten.