Afghaans gezin in levensgevaar. VluchtelingenWerk eist uitstel uitzetting jong gezin – vergeefs (aanvulling 17.15)

Vroeg in de middag dreigt een gezin met jonge kinderen te worden uitgezet naar Afghanistan. Dit gezin loopt om specifieke redenen dusdanig groot gevaar dat VluchtelingenWerk iets doet wat de mensenrechtenorganisatie nooit eerder deed. We verzoeken staatssecretaris Dijkhoff dringend meer tijd te nemen voor het asielverzoek van dit gezin. Het hier gaat om een zaak van leven of dood.

VluchtelingenWerk heeft staatssecretaris Dijkhoff meerdere malen gewezen op de ernst van deze zaak, maar constateert dat er te weinig tijd voor deze zaak is genomen om de veiligheidssituatie van dit gezin goed te kunnen beoordelen. Gezien de ernst van de kwestie kunnen we ons daar niet bij neerleggen. Daarom gaat VluchtelingenWerk vanmiddag op Schiphol protesteren tegen de uitzetting die vroeg in de middag zal plaatsvinden.
VluchtelingenWerk kan geen specifieke informatie geven over dit gezin, omdat dit het gevaar nog groter zou maken. VluchtelingenWerk is betrokken bij alle asielprocedures in Nederland. Niet eerder vroeg VluchtelingenWerk aandacht voor een de situatie van een specifiek individu of gezin. Het gaat hier om een dusdanig unieke situatie dat de vluchtelingenorganisatie hier nu voor kiest.

(lees verder bij de bron)

Aanvulling

De oproep is vergeefs geweest.