Afgang voor Trump: nieuwe zorgwet ingetrokken

De Republikeinen hebben de zorgwet van Trump ingetrokken toen bleek dat er in het Huis van Afgevaardigden geen meerderheid voor te vinden was. Dat betekent dat Obamacare gewoon blijft bestaan. Volgens bronnen binnen het Witte Huis en de Republikeinse Partij blijft het hier – althans in de nabije toekomst –  ook bij. Voorlopig zal er geen nieuwe poging ondernomen worden Obamacare te vervangen:

Paul Ryan, de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigde ging vanmiddag naar het Witte Huis om Trump te vertellen dat niet genoeg Republikeinen vóór de de wet zouden stemmen. Een laatste poging nog wat leden van het Huis van Afgevaardigden over te halen mislukte, waarop Trump Ryan vroeg het wetsvoorstel in te trekken.

Voor de lagere- en middeninkomens in de VS is dit fantastisch nieuws: het wetsvoorstel van Trump zou wel eens het meest asociale en onmenselijke wetsvoorstel kunnen zijn dat de afgelopen honderd jaar ingediend is. Naar schatting 24 miljoen Amerikanen zouden hun ziektekostenverzekering kwijt zijn geraakt.