Adviesraad Trump ontbindt zichzelf vanwege Charlottesville

Nadat vijf leden van de industriële adviesraad voor de President van de Verenigde Staten al hun congé hadden gegeven na Trumps reactie op de gebeurtenissen in Charlottesville, waarbij hij weigerde de Nazi’s aldaar expliciet te veroordelen (en dat vervolgens duidelijk geïnstrueerd wel deed maar waar hij gisteren weer op terugkwam), heeft nu een andere adviesraad, the President’s Strategic and Policy Forum zichzelf VOLLEDIG opgeheven als reactie erop:

The decision was made quickly, the executive said: “Given the comments of the last several days, no one could continue to be seen as supporting this kind of divisiveness.” (Axios)

Vertegenwoordigers van de allergrootste bedrijven in de VS, bevinden zich in deze raad, van General Motors, General Electrics, IBM, Walmart etc. etc.

Stel je toch eens voor, bedrijven die gewoon niet meer de met PRESIDENT van de VERENIGDE STATEN geassocieerd willen worden?? Welk bedrijf wil dat nu niet? Hoe afschuwelijk moet je je dan wel niet gedragen als president? En het is niet alsof presidenten van de Verenigde Staten zich nooit eerder afschuwelijk gedragen hebben. Dit is echt een afgang van epische proporties zoals die nog nooit eerder heeft plaatsgevonden voor een Amerikaanse president. Ook Republikeinen beginnen steeds openlijker kritiek op Trump te leveren, en het lijkt erop alsof hij probeert terug te vallen op de kern van oliedomme en/of oerracistische stemmers die hem tot president gemaakt hebben.

Trump probeert nog te doen alsof het zijn eigen beslissing was: