Achmea weigert zorg Radboud te vergoeden

Het wordt in de media anders gepresenteerd dan ik in de kop schreef, bij hen valt er te lezen: “Radboud weert Achmea-patiënten”. Zo geformuleerd lijkt het alsof zij de boosdoeners zijn maar de vork steekt toch echt wat anders in de steel. Het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen neemt dit jaar geen nieuwe patiënten van Achmea meer aan, dat kunnen ze om financiële redenen niet langer doen. Achmea heeft voor 2013 te weinig zorg gekocht (zorg koop je namelijk in, zoals door de marktgekken alles tot een te verhandelen product is gemaakt) en dan houdt het voor de patiënten gewoon op. Zoek het maar lekker zelf uit. Ik weet toevallig hoe keihard het “gewone” personeel in dat ziekenhuis werkt en dit gedoe schiet me echt in het verkeerde keelgat.

Het Radboud is volkomen afhankelijk gemaakt van de banken die zelfs de stekker uit de tent kunnen trekken. Zo rolt Nederland in 2013. Ziekenhuizen moeten winst maken, het zijn bedrijven geworden en zo worden ze ook gerund. Ze kunnen mensen niet gratis gaan behandelen, in het huidige rare systeem snap ik dat best want anders gaan ze immers failliet, maar het gaat uiteraard helemaal nergens meer over. Doorgedraaide zooi, dat moet maar eens stoppen wat mij betreft.

Gevolg is dat alle patiënten van Achmea (o.a. Zilveren Kruis, Agis, Interpolis, FBTO en De Friesland) pas in 2014 weer aan de beurt zijn. Het zal je maar gebeuren. Wacht maar een maand en dan vergoeden we de behandeling weer. En nee, dat ligt niet aan het Radboud maar aan Achmea en aan die zo geweldige marktwerking in de zorg die H. Hoogervorst (VVD) in 2006 invoerde. “Behendig, zelf- en doelbewust VVD-politicus”.  Mooi werk afgeleverd hoor ventje, jouw carrière loopt als een trein, over de ruggen van anderen weliswaar, maar wat kan jou dat schelen. Het wel en wee van anderen interesseert een VVD’er immers geen moer. Ja, voor elkaar zorgen jullie uiteraard wel goed.

Een jaar na zijn marktwerking-in-de-zorg-project werd hij in 2007 voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zijn salaris in deze functie, van 420.000 (!) euro per jaar, ruim twee ton meer dan de minister-president, leidde tot Kamervragen. Sinds 2011 is Hoogervorst voorzitter van de IASB (International Accounting Standards Board) te Londen. Zal ook wel weer armoe troef zijn. Weet u nog hoe deze man met kritiek omgaat? Zie het plaatje, de youtubefilmpjes zijn verwijderd, hoe dat kan weet ik ook niet. Nette mannetjes en vrouwtjes bij die VVD cum suis. Wat een land, wat een land, het schorem is aan de macht, ik hoop niet lang meer want er is nu al veel te veel kapot gemaakt naar mijn zin. Of die rotzooi nog gerepareerd kan worden?  Ik vrees het ergste.

vingerinkeel
HOOGERVORST BOEGBEELD MARKTWERKING ZORG

Achmea ontslaat volgend jaar 4000 werknemers, ook al hadden ze in 2012 nog een winst van bijna een half miljard euro. Met een hoop blablabla geleuter van zo’n duurbetaalde bobo tuint iedereen er gewoon weer in. Pak onze eigen zorg terug verdikkeme! We zijn hun eigendom niet!

Een woordvoerder van het Radboud zegt dat Achmea de indruk wekt meer geïnteresseerd te zijn in de prijs van de zorg dan in de kwaliteit ervan.

Uiteraard, zorg is een markt geworden, voor de gevolgen wordt al heel lang gewaarschuwd. Het verbaast me niets, wel dat dit land niet in opstand komt, artsen en alle zorgwerkers incluis.

WAAR BLIJFT DIE VOLKSWOEDE ???

12 gedachten over “Achmea weigert zorg Radboud te vergoeden”

 1. Lekker misleidend kop van het artikel van NOS: “Radboud weert Achmea patiënten’.

  NOS doet hiermee lekker de Nederlandse bevolking misleiden over de ware oorzaak: Verzekeraar Achmea wil dat hun verzekerden maandelijkse premie betalen maar weigert zorg voor zijn verzekerden in te kopen? Hert wens van Achmea is dat de Radboud gratis deze burgers behandelt of e mogen wel van de verzekeraar oprotten tot volgend jaar.

  Bovendien de neoliberale putschisten (o.a. Hoogerworst, Scjhippers, de Grave) hebben lekker met hulp van de corporatieve media in Nederland de bevolking misleid bij het uitvoeren van hun neoliberale coup – ze zouden bijvoorbeeld ermee de wachtlijsten gaan oplossen. Uit dit bericht zien we dat de wachtlijsten steeds aanwezig zijn maar nu wel om andere redenen. De totalitaire neoliberale corporatieve zorg moet vooral voor kleine elitaire groepjes winst maken. De reden dat de bedrijfsvorm verzekeraar überhaupt bestaat is dat de leiding en/of aandeelhouders vette winsten ermee op de rug van de verzekerden kunnen maken.

  Wat denkt u gaat gebeuren met salarissen en bonussen van de kopploeg van Achmea, nu dat medewerkers worden ontslagen om te mogen bezuinigen?

  De rest is rad voor het ogen van de bevolking draaien en ze als melkkoe uitmelken, tevens het versleten misleidend liedje over de kosten van het zorg blijven draaien zodat men reden voor vette winsten blijft houden.

  Ohja, niet vergeten ook – zondebokken onder de medische beroepen steeds aanwijzen en massieve negatieve propaganda tegen deze groep steeds voeren, net als in het geval van het arts uit Tuijtenhorn, zodat de financiële instellingen lekker in de tussentijd vrijwel onopgemerkt vette winsten kunnen maken.

 2. Ja en zo gaat het maar door en door.

  En en passant ook even 4000 mensen wippen.

  Maar wacht maar op verkiezingstijd… dan gaat de VVD weer draaien en domme mensen bang maken voor de SP en zelfs de PVDA gaan ze dan afvallen terwijl ze eender zijn….

 3. De schrijver heeft natuurlijk volkomen gelijk.
  Marktwerking in de zorg werkt niet.
  Tevens is een eigen risico voor de lagere inkomens niet meer te betalen.
  Dus zullen steeds meer mensen hun broodnodige zorg gaan missen ( onbetaalbaar).
  1 Ding heeft de auteur gemist.
  De top van Achmea heeft zichzelf een loonsverhoging gegeven van 19%.

 4. Aan de foto te zien kan Hoogervorst uiteindelijk een baantje tegemoet zien als vacuumzuiger met de tekst: Uw geld hier!

 5. De gehele gezondheidszorg wordt aan gort geholpen . Men speelt generaties tegen elkaar uit door de jongeren een veel lagere premie te geven als ze gezond zijn. De eikeltjes gaan er nog op in ook! Daarnaast probeert men ouderen telokken niet betalen voor kraamzorg, terwijl die generatie later hun kont moet afvegen in het verzorgingshuis. ( als dat tegen die tijd nog bestaat) Over de lonen in de gezondheidszorg zullen we het maar niet hebben behalve de specialisten, die graaien maar door.
  Leve de PvdA die hier ook rustig aan meehelpt, met als laatste leider iemand die niet te beroerd was zijn gehandicapte kind in de strijd te gooien om daarna rustig die gehandicapten te korten.

 6. Griezelig is dat de zorgkosten per patient in Nederland tot de hoogsten in de wereld behoren. Uiteraard zyn ze in USA noger hoger.
  Waar zou dat toch aan liggen??
  Volgens de voorstanders van het neo-liberalisme zou de marktwerking na enige tyd tot lagere kosten leiden?????

 7. Hoeveel groter moeten de puinhopen en de bergen lijken eigenlijk nog worden voordat mensen massaal in verzet komen tegen de neo-liberale pest die de wereld teistert?
  Zie elders op deze site bv. het stuk van Laurent over prijsafspraken betreffende pijnstillers bij kanker…

 8. Offtopic/ontopic

  Nou weer een VVDer met gegraai in het nieuws. Nu is het de beurt aan. Speknek Cammouflagepak “hide your sons and daughters warmonger” studenten nazi van Baalen!

  Hij is hoe hij eruitziet. Een dikke rechtse parasiet. Meisje Liera let je even op ? Geld ook voor de meester der fatsoen Dogen. Komen jullie eens van Stormfront, Elsevies, GS en de Telegrof en durf eens wat te zeggen hier!

  Anyways.

  Op GS een aantal reacties die zeggen dat de VVD een linkse graai koers vaart. Ja die befaamde spiegel weer. Je zou er maar eens in kijken….

  Verder werden de tijden van Wiegel gemist want toen was de VVD wel eerlijk en voor de werkende Nederlander…. Oh en Tatcher en Reagan die waren ook heel goed destijds…. volgens hen. En natuurlijk linkse partijen graaien meer dan rechtse partijen….

  Ongelovelijk hoe dat tuig factfree spindoktert en nooit eens naar zichzelf kijkt. Verder kwam er eentje na een lange tijd achter dan van Baalen graag rare Nazi dingetjes deed tijdens zijn studie. Oei! Ja zo komt het drek van de VVD dagelijks in het nieuws en wordt het beeld steeds scherper….

  Vervelend ook die nieuwe media…. vroeger kon Wiegel nog liegen en draaien… dat gaat Opstelten, Teeven, Rutte, Schippers, Blok, van Rey, Hooijdinges, Weekdier, Kampf, Dom Elias, Defensie muts en van Baalen natuurlijk niet meer lukken…. of toch…. Weer zo een KUT VVD kabinet ? Ik hoop het niet!.

  Verder het is Opstelten blijkbaar gelukt het is wel WEER ERG STIL rond dat geboeften!

  VVD is kanker en de PVV is de uitzaaing. Ik ben hard maar het is feitelijk waar. En de PVDA is eender waar je VVD leest kun je ook PVDA neerzetten.

 9. Uitstekend artikel over de marktgerichte uitkotsing van het Radboud Ziekenhuis, keurig geïllustreerd met een vingers in de keel stekend veelvraat Hoogervorst. Die hele privatisering zou tot desastreuze schandalen leiden. Dat moest ook bij Hoogervorst bekend zijn geweest. Toch doorgaan is crimineel en ik zou ook over die kwestie en de rest van die fantastische marktwerking grichte privatisering best een enquette willen hebben. De zoveelste? Ja, inderdaad de zoveelste, want het begint de spuigaten uit te lopen, en laat al die verantwoordelijken uit m.n. de VVD, het CDA, de PvdA onder ede met de billen bloot gaan. Ik hang dan wel een doekje voor het tv-toestel (de billen van Bakellende, bbrrr!), maar laat het geluid aan. Zo, dat ben ik kwijt.
  Over tot de orde van de dag: best wel een lekker weertje geweest vandaag.

 10. Binnen de Totalitaire neoliberale Corporatieve zorgstelsel worden gretig de vieze spelletjes blijkbaar doorgespeeld.

  De corporaties c.q. verzekeraars spreken kartelachtig af (wie zal ze tegenhouden?) dat sommige niet welgevallige zorgintsellingen krijgen geen financiering meer. Indien noodzakelijk helpen de corporatie een vingertje dat de sloop sneller verloopt.

  Daarna worden ze onder hetzelfde hoedje voor prikkie door gulzige “financiële ondernemers” gekocht en de lucratieve neoliberale spel op de rug van de nederlandse bevolking gaat maar door. Tel uit je winst!!!

Reacties zijn gesloten.