‘Accijns op alcohol moet fors omhoog’, dat gaan Henk & Ingrid niet leuk vinden

Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP), GGZ Nederland, Jellinek en het Trimbos-instituut vinden dat de accijns op alcohol met 50% omhoog moet en jaarlijks met de inflatie mee moet stijgen. Dit zou de schatkist ca. 350 miljoen per jaar opleveren, plus doordat er minder alcohol wordt geconsumeerd, zullen ook de ziektekosten dalen. Win-win situatie volgens deze vier organisaties.

Lijkt me zinnig advies, neem dan ook gelijk even ongezond eten mee en maak gezond voedsel wat goedkoper, is ook een win-win situatie.

Maar vrees dat dit gedoogwrakhoutkabinet daar niks in ziet, want ja eh, eigen verantwoordelijkheid enzo he? De VVD en de gedoogpartner zullen dat wel helemaal niet zien zitten, want ja Henk & Ingrid & Annemiek & Bas Jan (& Hero) willen toch hun alcoholische versnapering niet missen. Dat zou stemmen gaan kosten en dat kunnen de VVD en Geert niet gebruiken.

13 gedachten over “‘Accijns op alcohol moet fors omhoog’, dat gaan Henk & Ingrid niet leuk vinden”

 1. Zijn de accijnzen op Alcohol, Tabak en Brandstoffen al niet hoog genoeg?
  Naast het betalen van accijnzen voor deze ongezonde levenswijzen, word binnenkort ook voor extra premie voor de gezondsheidszorg gepleit door deze moraalridders.

  Ik rook, drink en rijd al meer dan 40 jaar zonder ooit een dokter te hebben gezien in al die jaren.
  En nu na al tienduizende Euro’s aan accijns betaald te hebben, en nog niet eens te denken aan alle BPM’s op het aanschaffen van een nieuwe auto iedere paar jaar, zou ik ineens een ongezonde paria worden, die alleen maar profiteerd van de samenleving zonder er iets voor terug te doen?

  Denk eens even na “Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid” voor je met dit soort stupide voorstellen komt 🙁

 2. Ik importeer mijn bier toch zelf uit België. Volgende keer neem ik wel een kratje extra voor vrienden mee.

 3. De VVD kan er weinig op tegen hebben dat alcololholhoudende versnaperingen een elitairder tintje kijgen en CDA’ers kunnen het afschrijven als miswijn, misbier, misjenever of andere misdrankjes (bij de laatste kan eventueel een typfout worden geclaimd aangezien de x en de s toetsenbordburen zijn).
  Doe dus maar die verhoging, ben wel benieuwd hoe dit aankomt bij Hink en Engrid. 😆

  (Dat ikzelf i.v.m. medicatie geen alcohol mag, staat hier natuurlijk volledig los van. :P)

 4. Van Opstelten verwacht ik nu toch wel op z’n minst dat hij een maximum alcoholpercentage van 7% instelt en alle café’s in de nabijheid van scholen laat sluiten.

 5. Henk & Ingrid roken illegaal geïmporteerde sigaretten uit Polen.

  Prijzen van een pakje Marlboro (rood) per pakje van 20 sigaretten:
  Polen ongeveer € 2,68 (ZL 10,70)

 6. @9 Was dat niet het speeltje van Moszkowicz? 😉 Die mag je natuurlijk ook aangeven op het polenmeldpunt.

 7. Henk en Ingrid moeten eens accepteren dat een Borreltje traditie is en niet je Klemzuipen in Hinniken paardenpis. Een borreltje betaal je wat meer voor en deel je met je vrienden/gasten. Is ook gezond een borreltje per avond (dus een klein glaasje Beerenburger, Vodka, Jenever) en er van GENIETEN!

  Dat klemzuipen om dat dat mannelijk zou zijn, althans volgens de lobbygroep en reclame groep van Hinniken, is juist het tegenoverstelde van mannelijk. Een kerel weet wanneer hij zich moet matigen! Ook omdat als drank duurder word het wat moeilijker word te verkrijgen voor kinderen. NIks tegen een keertje een glaasje wijn op zijn tijd voor een kind, dat is een overreactie van mensen dat een kind NOOIT alcohol mag hebben. Maar zware drank en klem zuipen dat moet gewoon voorkomen worden.

 8. @1 AAaaaaccccchhhhhhhhh Barry, je hebt het wel heel zwaar zo en is toch echt helemaal niet eerlijk zo!

 9. ASO-regeling nummer zoveel….

  Autogebruik terugdringen? Duurder maken!
  Alcohol gebruik terugdringen? Duurder maken!

  Dat zal Jantje Min-Modaal leren! Jan-Jaap Dubbel-Modaal lacht zich kapot!

Reacties zijn gesloten.