Aanslag in New York verijdeld

De politie van New York heeft een aanslag op Islamberg, een kleine islamitische gemeenschap even buiten de stad, verijdeld. Daarbij zijn twee 16(!) jaar oude tieners en een man van 20 gearresteerd. De politie nam een drietal explosieven en maar liefst 23 vuurwapens in beslag.

Het complot kwam aan het licht toen een van de scholieren tijdens de lunchpauze op zijn smartphone een foto liet zien van een andere jongen die er volgens hem uitzag als “de volgende school shooter”. In de VS kun je dergelijke geintjes maar beter niet maken, daarvoor zijn er de afgelopen jaren net even wat teveel mensen overhoop geschoten door gefrustreerde tieners. Een onderzoek van de schoolbeveiliging en de politie onthulde al snel dat plannen voor het plegen van een aanslag op islamitische doelen in de staat in een vergevorderd stadium verkeerden.

Islamberg staat al langer in het vizier van rechtse malloten. Die zijn ervan overtuigd dat in deze moslimgemeenschap allerlei snode plannen voor de islamisering van de VS uitgebroed worden. Vorig jaar werd nog een man veroordeeld tot een lange gevangenisstraf omdat hij een aanslag op een moskee in Islamberg voorbereidde.

Bron