Aanschaf JSF gaat dóóhóóór

Maakt niet uit wat voor technische problemen, vertragingen en eindeloze kostenstijgingen er plaatsvinden, ook al vertrouwt de VS het zelf voor geen meter meer, ook al blijkt ons eigen Stork op achterbakse wijze een en ander via VVD-kopstukken te ritselen, ook al had Pim het niet gewild, ook al is de Saab Gripen goedkoper, wendbaarder en stiller, de JSF gaat dóóhóóóór, ook al is niemand ervóóhóóóóór, begrijp dat nou eens!

Daarom waarschuwt minister van defensie Hans Hillen (CDA) nog maar eens dat we nú écht définitief in moeten stappen anders gaat ons dat nog meer geld kosten dan het toch al doet, en uitstappen is geen optie want de JSF gaat dóóhóóóóór!!

Update: De PvdA blijkt nu tegen de aanschaf van de JSF te zijn, waardoor er geen Kamermeerderheid meer voor aanschaf blijkt te zijn. Daar zal Hillen ongetwijfeld wel een of andere chicane voor weten te vinden.

7 gedachten over “Aanschaf JSF gaat dóóhóóór”

 1. Het is goed om officieel te komen weten dat de democratie zijn grenzen heeft: als de bazen zeggen springen, dan ga je springen tegelijkertijd met de voltallige Tweede Kamer.

 2. en nu gaat ook hillen’s arremoeiige aanbod – “ouwe tanks te koop, ouwe taaaanks te koop!” – niet door
  wheeeeh, en de duitsers mogen het wel, wheeeeeh, boehhhhh
  😆

  een gevoelige nederlaag in elk geval, waarvan ik hoop dat er nog vele zullen volgen
  http://nos.nl/artikel/390817-hillen-tankmotie-kwam-te-vroeg.html

  en natuurlijk, het giechelvolk met de grinnik-mp gaat direct vingerwijzen en hekelen

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/07/03/hillen-legt-schuld-mislukken-tankdeal-bij-kamer/
  http://www.nu.nl/politiek/2849847/vvd-hekelt-pvda-mislukte-tankdeal.html

  joey zegt: ver over de grens jagen deze pvdvz (partij van de volgevreten zwijnen)
  op weg naar een beschaafd en weldenkend sociaal nederland

 3. @4 ik zag het net, ja. Is er wel een Kamermeerderheid voor nodig, of kan een kabinet dit zonder meer besluiten?

 4. @4 Dirk,

  Wat is er met de PvdA aan de hand? Is het een verkiezingstruc? Ik kan me niet anders indenken. Wanneer de kiezers er niets in zien …

  Van de kiezers van de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie verzet 65 procent zich tegen de aankoop van twee testtoestellen, blijkt uit een peiling van het nieuwsprogramma EénVandaag. (http://www.digibron.nl/search/share.jsp?uid=00000000012dbbb8a8d055c8db0cba70&sourceid=1011)

  … dan is de PvdA regelmatig genegen wat populisme te gebruiken. Gewoonlijk is de PvdA kontlikker van Amerikaanse lobbygroepen.

Reacties zijn gesloten.