De onverholen minachting van een “dappere dokter” voor zijn patiënten

Zou u een huisarts willen hebben die uw ouder of grootouder “een krakkemikkig oudje” noemt? (Om van uzelf maar te zwijgen). Bart Meijman, voorzitter van de Amsterdamse huisartsenkring, draait er zijn handen niet voor om. En vindt het “dapper” om te besluiten dit “oudje” gewoon de pijp uit te laten gaan.

‘Krakkemikkige oudjes worden toch nog opgenomen voor een longontsteking, krijgen daarbij allerlei onprettige onderzoeken en behandelingen en sterven tijdens dezelfde ziekenhuisopname alsnog aan een andere kwaal of complicatie. Zo wordt behandeling op behandeling gestapeld terwijl het lichaam het allang heeft opgegeven. Noemen we dat geneeskunst?’

Als de man zich door deze woordkeus niet verraden had zou er misschien nader ingegaan kunnen worden op wat hij te zeggen heeft over het al dan niet uitgebreid behandelen van verzwakte mensen.
Maar zo denkt dus Amsterdams opperhuisarts over u. Krakkemikkig oudje.
En het is dapper u te laten sterven.
Niet eens langzaam maar wel zeker worden de geesten rijp gemaakt.

1 gedachte over “De onverholen minachting van een “dappere dokter” voor zijn patiënten”

  1. DDD is verboden als bestrijdingsgif, maar wordt nu in de vorm van De Dappere Dokters opnieuw ingevoerd.
    Als je in het artikel de quotes leest:

    [ Maar met de exploderende zorgkosten in het achterhoofd twijfelen artsen in toenemende mate of ze niet te veel sleutelen aan – vooral oudere – patiënten. ] =(geld dus)

    en

    [ Naar schatting 30 procent van het ziekenhuisbudget wordt aan overbodige zorg besteed ] = ( geld dus)

    en

    [Meijman zet zich samen met voormalig minister van Volksgezondheid Ab Klink en de bestuursvoorzitter van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam Marcel Levi in voor een nieuwe generatie zogenoemde ‘dappere dokters’.] =( het lijkt een nieuwe beweging te moeten worden)

    en

    [ ‘Verzekeraars moeten het juist honoreren als specialisten tijd besteden aan een patiënt en ze bijstaan bij het afwegen van moeilijke beslissingen. Beloon de extra inspanning van artsen om overbodige zorg te vermijden en complicaties te bestrijden ] =

    ( waarom moeten artsen die een andere ethische afweging maken beloond worden?? geld dus??)

    en

    [‘Die tijd besteden specialisten ook liever aan een goed gesprek met de patiënt. Beloon die tijd en je zult zien dat de totale zorgkosten aanzienlijk zullen dalen.’ zeg van Boxtel] = ( wééér geld dus )

    Dan is het inderdaad tijd om op je zaak te gaan letten. en laten we maar niet geloven in de politiek, ambtenaren, medici en andere deskundigen, maar ga volledig de strijd aan als individu of als groep met dit door en door verrotte systeem. De zorg hoort er door en voor ons te zijn, en kunnen we niet meer overlaten aan die lui. WEG ERMEE ! ( als ik zo vrij mag zijn Arnold).

    Het stinkt aan alle kanten bij die “zorg”.

Reacties zijn gesloten.