Zelfverbranding van gepensioneerde

…omdat hij geen pensioen of AOW (meer) kreeg.
Een Nederlandse man van 69 heeft zich in brand gestoken bij de Ambassade in Jakarta omdat hij geen uitweg meer zag, dakloos, honger, dorst.
Vingerlikkend ordelijk schrijftafelmoordend Vernederland weet waaraan het ligt:

Volgens iemand die bekend is met de zaak zijn het pensioen en de AOW van de man door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) enige tijd geleden inderdaad stopgezet. Reden daarvoor was het feit dat de man geen vast adres in Indonesië meer bleek te hebben, zodat betaling niet langer mogelijk was.

“De SVB en de ambassade hebben alles geprobeerd om de zaak toch te regelen, maar de man weigerde een adres op te geven en wilde ook niet naar de ambassade komen om te praten over een oplossing.”

Kijk, dat die man een girorekening heb wil nog niet zeggen dat we daar zijn AOW naar sturen, want onze controleurs moeten wel langs kunnen komen om zijn tandenborstels te tellen.

12 gedachten over “Zelfverbranding van gepensioneerde”

  1. De hoogte van de aow hangt af van het feit of je een huishouden vormt met iemand met een eigen inkomen.

    Wat is er nu tegen het feit dat deze regels gecontroleerd moeten kunnen worden?

  2. Als je buiten de EU verblijft moet je elk jaar een bewijs leveren dat je nog in leven bent.
    De SVB stuurt aan iedere Nederlander een document op met enkele vragen. Hij/ zij moet met zijn paspoort en
    toegestuurde document naar de Nederlandse ambassade of de immegratie politie die dat dan moet tekenen.

    De SVB moet daarom weten wat je vaste verblijf is, anders kan de SVB geen document naar iemand sturen.
    Lijkt me daarom vrij logisch dat de SVB de uitkering van deze man stopte.

  3. @1 op zichzelf heb ik dat altijd rare regels gevonden, dat een inkomen dat iemand krijgt afhankelijk is van of die persoon samenwoont of niet. Zeker met een AOW-uitkering.

  4. @2 Mijn God Jochum wat men je toch een gezagsgetrouw klein mekkerschaapje .. Je moet trouwens meer dan één bewijsje leveren en in landen waarvan ze de mensen die hier gewerkt hebben nog even extra willen treiteren moet je zelfs persoonlijk op een Ambassade en /of een consulaat langskomen,soms dus in het land ernaast want “vertegenwoordigingen “waar het ene land de COMMERCIEËLE belangen van het andere vertegenwoordigd tellen weer niet .. Dus stel dat je geen oude koloniaal bent die naar indonesië is teruggegaan ( Moet je trouwens nog naar Jakarta als ze een slechte bui hebben ) Maar dat je Poynesië of een ander stille oceaan land je laatste dagen wilt slijten , dan mag je per jaar 4 maanden van je AOW uitgeven om in Sydney naar een Ambassade te gaan én ben je sinds een paar jaar verplicht je in Nederland voor ziektekosten te verzekeren , dág nog 4 maanden AOW .. ( een treitermaatregel voor gepensioneerde Marokkanen en Turken waarbij Indonesië gangers en anderen “collateral damage ” zijn ..

  5. Probleem ligt eerlijk gezegd niet bij de SVB (even aannemend dat hun verhaal klopt), maar bij de regelgeving. De SVB mag inderdaad geen uitkering verstrekking aan iemand die geen adres heeft. Geen enkele uitkeringsinstantie mag dat. Daar kan ik de ratio best van inzien.

    Je moet tenminste over een postadres beschikken. Voor dak- en thuislozen in Nederland regelen instanties als het Leger de Heils die postadressen vaak. De meeste dak- en thuislozen in Leeuwarden hebben een postadres bij het Leger des Heils. Blijkbaar was dat in Indonesië moeilijk te regelen.

    Hoe dan ook: ik zou de SVB hier niet meteen als de schuldige aanwijzen.

  6. @4

    Yup, dat klopt. Ik heb die maatregel ook nooit anders gezien dan een poging Turken/Marokkanen te pesten. Volstrekt idiote maatregel.

  7. @ 4
    Het document wat iedereen krijgt toegestuurd en moet laten tekenen, moet worden getekend door een bevoegde instantie. De Nederlandse overheid is daar vrij soepel in. Het mag getekend worden door een notaris, door de gemeente waar iemand woont en door de immegratie. Handtekening, datum, naam, + stempel
    van de amtenaar en klaar is kees.
    De Nederlandse overheid heeft deze maatregel in het leven geroepen om te voorkomen dat als iemand al lang overleden was het niet werd vermeld aan de SVB.

  8. @7 Mag ik je als ervaringsdeskundige wat betreft Nederlandse wet en bewijslast van in leven zijn betreft vertellen dat de Nederlandse overheid daar HELEMAAL NIET soepel in is , mijn zoon woont in de USA en ik moest voor de Nederlandse overheid een keer per jaar bewijzen dat hij nog leefde , ( ondanks het feit dat hij pas zijn Nederlandse paspoort nog had verlengd ) Eerste jaar was een geautoriseerde verklaring van zijn gemeentehuis én van zijn highschool dat hij nog naar school ging genoeg , tweede jaar was gewoon geautoriseerd niet genoeg en moest er nog een notariële akte bij , het derde jaar moest hij met zijn moeder naar het consulaat in Houston komen met die hele stapel papieren , om daar te bewijzen dat hij echt nog leefde VIER fucking uren rijden van waar hij woont , en hij moest er om 9 uur s’morgens wezen , afspraak niet verzetbaar … Hadden wij nog mazzel dat hij dicht bij Houston woonde , 2 jaar daarvoor woonde hij er 16 uur rijden vandaan , tegen de grens met New Mexico .. en dat alles voor een paar honderd euro kinderbijslag .. Dus Jochum .. Je mag wel denken dat je veen kolonie buitenland is maar mensen die echt met die instanties te maken krijgen weten dat je ( weer eens ) uit je nek lult .. Misschien geldt het voor lui die hun zomer in Spanje , Portugal ect doorbrengen , maar buiten Europa 100% zeker NIET …

  9. @ 8
    Dus ik lul uit mijn nek.
    Mijn veen kolonie heb ik ondertussen ingeruild voor een mooi tropisch land. Zo doende weet ik ook exact de
    regels van de SVB.

  10. Dus acuut is tijdens een bruin bewind de Nederlandse regel en treiterzucht veranderd en vraagt men niet om ladingen bewijzen ?? In welk tropisch land woont u dan wel ???

  11. @ 10,
    Informatie over het document wat elke Nederlander krijgt toegestuurd kunt U vinden op Google. Tik op Google
    de woorden…..Bewijs van in leven zijn svb. Ik woon op het kleine eiland Cebu wat bij de Phillepijnen hoort.
    Heb twee maanden geleden een bewijs moeten leveren aan de SVB dat ik nog in leven was. Ben naar de
    gemeente gegaan waar ik als buitenlander sta ingeschreven en in nog geen kwartiertje tekende de amtenaar
    het document, datum, plaats, functie, + stempel en handtekening.

    @11, De informatie over de nu bekend geworden verhalen komen bij mij over als, wie moet je geloven?
    Vast staat dat deze man in het verleden betrokken was bij duistere zaakjes.

Reacties zijn gesloten.