De Pimloze jaren

thema’s als veiligheid en immigratie [hebben] door Fortuyn “een nieuw gezicht” [gekregen]. Ook de directe en duidelijke bestuursstijl die de LPF-leider voorstond, is in de ogen van Opstelten terug te zien, ook bij het huidige kabinet.

Tien jaar zonder “Pim”. Het is toch heel merkwaardig, als je bedenkt dat “Pim” eigenlijk pas de laatste maanden van zijn leven “Pim” is geworden, en vooral na zijn dood. Dezelfde Opstelten die bij de presentatie van een boek over de Pimloze jaren diens lof kweelt zit nu op een ministerie met de opvolger van Pim bij Leefbaar Nederland. Alweer even vergeten, Ivo? Heb je – eh – wel vaker – eh- bij – eh- jouw soort – eh – mensen.

Ja, Opstelten mist Pim
Merk ook de subtiele tussenkop “milieuactivist” op in het eerst gelinkte bericht.
Pim en Hans hadden het al helemaal rond in het voorjaar van 2002, schrijft de huisbode van Bruin.

7 gedachten over “De Pimloze jaren”

  1. Minister Ivo Opstelten mist de in 2002 vermoorde Puim Fortuyn nog steeds.

    Verrek… :mrgreen:

  2. Gelukkig is pimmetje er niet meer.
    Maar zijn geest is volop aanwezig in het huidige kabinet.

    Helaas

  3. Voordat we ooit van Pim, de professor die het Engels niet beheerste, gehoord hadden, redden we ons prima. Dus óók dat waren eigenlijk pimloze jaren. Eigenlijk bestaat onze vaderlandse geschiedenis voor 99,99% uit pimloze jaren. Heel erg natuurlijk.

  4. Anselm zegt het goed – onze geschiedenis is in wezen pimloos, voor honderden jaren geweest en Nederland heeft het prima gered. De rest is politiek prietpraat en PR-campagne van de huidige bruinen.

    Dit uiterst rechts liberaal kabinet die gevangen zit aan de neofascisten en nu ook de christen-taliban erbij betrokken krijgt, heeft nu een PR-cmpagne nodig om weer fatsoenlijk over te komen.
    De corporatieve fascisme zoekt een uitweg.

    Het Wilders liedje is duidelijk versleten, de onmenselijk-associale bezuinigingen worden klaargezet om het groot kapitaal te redden en de gewone mensen de rekening te laten betalen.
    Dan is men naarstig op zoek in hun vertrouwde stijl naar de volgende PR-stunt. Nu gaan we de rabiaat-rechtse kiezers van de populist PF erbij betrekken om de afbraak van de Nederlandse sociale samenhang te rechtvaardigen ten bate van een klein elite van “ons-kent-ons”.

    Wat zou zijn geweest als Pim had geleefd?
    -De maskers zouden nog eerder zijn gevallen. De bruine haat was eerder overduidelijk losgebarsten tegen achtergrond van Nederland in de wereld belachelijk maken. Wel zou PF zeker beschaafder overgekomen zijn dan de nieuw-kid Wilders en zijn extreem-rechtse aanhang.

    Opstelten ga ik in deze geloven pas als hij zijn hoofd a la Pim kaal scheert.

  5. Ja, wat als?… Premier Pim was na twee maanden gesteggel met alles en iedereen simpelweg op het vliegtuig naar Brazilië of zo gestapt en het populistische experiment was mislukt, maw Wilders was gewoon de wat nondescripte backbencher gebleven die hij al ruim een decennium was.

Reacties zijn gesloten.