Links Grachtengordeldier is eigenlijk een grof geld verdienende rechtse yup

Het Parool heeft laten onderzoeken of de Amsterdamse Grachtengordel nu echt alleen door Linkse Grachtengordeldieren wordt bewoond. En wat blijkt? Ook dit is een rechts spinverzinsel. Bewoners van de Grachtengordel in Amsterdam stemmen net zo vaak op de PvdA als op de VVD en er wonen zelfs PVV-stemmers. (Moet toch niet gekker worden!)

Waarom lukt het rechts nu toch steeds wel om iets onwaars te spinnen (of is iets wat gespind wordt altijd onwaar?) en heeft links steeds het nakijken? Kom op links ga ook eens een leuke spin de wereld in helpen en laat rechts dat maar proberen te ontkennen. Er blijft altijd wat van hangen en daar kunnen ze alleen maar last van hebben. Gooi dat linkse geweten maar even op zij en spin even een leuk verzinsel de wereld in.

11 gedachten over “Links Grachtengordeldier is eigenlijk een grof geld verdienende rechtse yup”

  1. Interessante taalkwestie: het Engelse werkwoord to spin komt geheel overeen met het Nederlandse spinnen. En toch heeft het als anglicisme gebruikt een zwak verleden deelwoord?! Dit terzijde.

    Yup, Young Urban Professional – noem ze toch gewoon wat ze zijn: corpsballen… In de VS werd de uitdrukking yuppie, die allang versleten is, vereenzelvigd met liberal.
    Door ze bij hun rol te noemen: corpsballen, doe je al aan een tegenoffensief.

  2. @1: Tuurlijk, yuppen zijn liberaal, de elite is liberaal – maar corpsballen? Dat is toch wel net even iets anders. Maar het hangt er natuurlijk in hoge mate vanaf waar je zelf staat.

    Toen ik studeerde (Soc. Wetsch., jaren ’80) waren de meeste van onze docenten PSP-ers en CPN-ers, en die typeerden hun gemiddelde student als ‘yup’: D66-stemmers, aardige mensen, trendy … maar niet links, hooguit vrijzinnig. Voor de gemiddelde (klein)burger heet dat wèl links (de meeste van mijn studiegenoten zijn bij GL terechtgekomen) – maar die vond zelfs dat Mark Rutte ’te links’ was toen hij nog een sociaal-liberaal profiel had (dat is nog maar een paar jaar geleden, trouwens).

    En Merijn Oudenampsen klom in de pen omdat hij zich eraan stoorde dat ze bij de GL-denktank het beeld van ‘de linkse elite’ klakkeloos overnamen: http://www.waterlandstichting.nl/?p=artikelen&s=bekijken&id=1585. Hij zegt een hoop zinnige dingen, maar ik vind het toch wel erg strikt om te stellen dat de elite per definitie niet links kan zijn, omdat links anti-establishment is. Dat is wel zo – het is een pseudo-linkse elite – maar die mensen worden door zichzelf en anderen toch als links beschouwd.

  3. @ Nah, soft zou ik ze niet willen noemen want als het over geld gaat, gaan ze over lijken.

  4. @2
    Liberal in de VS is nog iets anders dan liberaal, maar D66 in de jaren tachtig probeerde in die buurt te komen.Het masker gaat nu duidelijk af.

  5. Ik woon er zelf in een huurhuis
    van een kunstenaars stichting dus ben ik nog even gespaard eer ik er wordt uit geknikkerd om te kopen hetgeen ik niet kan .
    De buurt zelf is een politieke overwegend linkse mix, niks grachten gordel rechtse elite waarbij ik wil noemen dat vastgoed de elite touwtjes., het opkopen van historische panden om ze als verbouwd duur te verkopen of om ze met steeds steeds tijdelijke bewoners als te koop te blijven zetten en niet de grachtengordel buurt waarrin ik woon , in handen heeft..

  6. Als ze de andere 46 procent ook even zouden melden zou je misschien zelfs een conclusie kunnen trekken.

  7. #8
    iK VERKEER NIET IN DE ILLUSIE DAT SOCIALE WONING BOUW ZOALS IN DE GR ACHTENGORDEL HET TEGEN VAST GOED KAN OPNEMEN .
    mAAR OOK NIET IN DE ILLUSIE DAT BESTAANDE SOCLIALE COHESIES, IN WELKE WIJKEN DAN OOK, VAN GEEN WAARDE MEER ZULEN ZIJN.

  8. Bedo9e, je party ij partij

    Nou niet dus, bestaande sociale cohesies zijn afhankelijk van de tijd ,het bestaansrecht recht om te wonen
    speetl daar niet in mee..

Reacties zijn gesloten.