Ondanks grote weerstand bij de Tweede Kamerfracties wil staatssecretaris Fred Teeven (VVD) nog niet van de kabinetsplannen voor invoering van het downloadverbod afzien.
Ja want Europa wil dat we dat doen! Jankerd. Geloof er helemaal niks van. Andere zaken die Europa wel wil, doet dit kabinet ook niet. De Rechten van de Mens worden met voeten getreden en dan hebben ze ineens schijt aan Europa. En met dit willen ze alleen maar burgertjes pesten. Want let op, het doel is volgens mij helemaal niet het downloaden verbieden, Teeven & Co. willen censuur invoeren in Nederland. De vrijheid van de VVD is dezelfde als die van de PVV, alles voor mij en niks voor jullie.
Lees wat Bits of Freedom er van vindt en wat D66 Kamerlid Kees Verhoeven als alternatief plan in heeft gediend. Want Teeven & Co. denken helemaal niet aan de artiest, die wordt helemaal vergeten. Terwijl daar voor mij juist het probleem zit, die grote maatschappijen, verzameld onder Buma/Stemra die redden zich wel.
ACTA? SOPA? IPRED2? Et cetera. Oftewel: dat downloadverbod, dat komt er gewoon. Onvermijdelijk in een wereld waarin niet mensen maar corporatisme het algemeen geldend beleid bepaalt. Ben het trouwens volledig eens met je opmerking over de invoering van censuurmaatregelen als achterliggende reden. Wel jammer dat zo redeneren je iets meer dan een jaar geleden nog het stempel “complotterige en paranoide randdebiel” opleverde. Hoe snel dingen toch kunnen veranderen.
Ja, wat heb ik eraan dat GL en D66 er tegen zijn,het kabinet had allang weg moeten zijn,maar deze partijen en de PVDA weigeren ze weg te sturen
het is een extreemrechtse dictatoriale tendens om elk weldoordacht advies in de winde te slaan, om weg te kijken, de oren te sluiten, weg te grinniken! als de burgerij zich roert
binnenkort zullen de heersende dictators worden afgezet
lunchpartijen worden verwacht
schreef ik lunchpartijen?!….
oeso: bezuinigingen? nee!
rutte: ja hoor
opstelten: oost een regio
politie: nee
zoek maar es op http://goo.gl/iSF3M
Teeven is niet zozeer bezig misdaad te onderdrukken, als wel te voorkomen dat iemand zijn straf ontloopt. Het kan hem laaiend maken, dat iemand zorgeloos een MP3-tje afspeelt, zonder dat hij zelf zijn wraak kan laten gelden.
Erger nog, wanneer een artiest, componist, tekstdichter, producer of arrangeur geld wil zien, zal hij/zij NADAT strafrechtelijk een “schadevergoeding” aan de platenmaatschappij / uitgeverij is toegekend (die meteen verdwijnt in de bodemloze put “juridische onkosten”), zélf een civiele procedure moeten aanspannen, terwijl de veroordeelde downloader waarschijnlijk al failliet is door de claim van de platenmaatschappij.
Het is allemaal zogenaamd ten behoeve van de “rechthebbenden”, maar op enkele reeds stinkend rijke uitzonderingen na krijgen die geen cent van dat geld zien.
Mijns inziens is dit een maatregel om de monitoring van de activiteiten op internet te kunnen versterken en tevens zal het zeker de aftap maatregelen de laatste boost geven.
Op zie manier zal altijd een “wettige” reden zijn om iemand te monitoren: Het leven van de anderen.
Teeven kan beter eerst eens kijken naar het downloaden van gegevens via smartphones die naar Amerika gestuurd worden zonder dat je het weet.
Enne over Buma zeg ik alleen nog even dit, stelletje vieze graaiers. http://www.telegraaf.nl/binnenland/11037299/___Bestuurder_Buma_Stemra_corrupt___.html?cid=short
Op beschrijfbare media zoals cd, dvd, cassettebandjes, diskettes, USB-sticks e.d. vangt Buma/Stemra een bepaald bedrag t.g.v. auteurs.
Op zich een prima regeling.
Merkwaardig is wel dat als ik m’n eigen schrijfsel, muziek, foto’s en/of films op een CD zet ik dus auteursrechten moet betalen voor m’n eigen product.
Ook is het vreemd dat je volgens de wet van Teeven bijvoorbeeld ook geen muziek op een CD mag zetten als je die gedownload hebt als het muziek betreft van “oude” artiesten waarvan je eerst Lp’s hebt gekocht en daarvoor dus wel degelijk alle rechten hebt betaald.
Wij hebben zo’n 800 Lp’s in huis. We draaien ze nooit meer, maar van zo’n 100 heb ik de digitale versies ze via internet “gejat”. Op een enkele uitzondering na (Hadimassa en van Koot en Bie en wat van Lennon) heb ik dus alles ook op Lp staan.
Lp’s kostten destijds tussen ƒ 18,- en ƒ 21,-
Ik ben eens bij een excursie bij Philips geweest toen pas de CD was geïntroduceerd. Een CD kostte toen ƒ 30,- Er werd verteld dat de productie van een cd een ‘centenkwestie” was. Met nadruk werd erbij verteld dat het dus geen “dubbetjeskwestie” o.i.d. was.
Ook werd erbij verteld dat als het publiek die prijs niet zou pikken dat die moeiteloos zelfs naar ƒ 5,- kon zakken. John Lennon heeft eens verteld dat de Beatles een kwartje vingen voor elke verkochte Lp van Sgt. Peppers. Dat ding dus waar wij ƒ 18,- voor moesten betalen.
Topartiesten zijn wel voor een downloadverbod. Goed voor de verkoop. De lageren juist niet omdat zij dankzij Buma/Stemra wel wat centjes binnen krijgen en zij juist bekendheid moeten krijgen doordat hun werk via internet makkelijk verkrijgbaar is en waardoor zij meer kunnen optreden.
Waar hebben we het eigenlijk over?
(Terzijde: Er wordt nogal eens denigrerend over Lp’s gedaan, maar weinig mensen schijnen zich te realiseren dat de opslagcapaciteit maar liefst zo’n 128 Mb is en dat je als je een beetje onhandig bent nog best iets er bij kunt schrijven, iets wat je op een gewone CD niet kunt.
Onze kinderen slaagden daar uitstekend in. Met één simpel krasje had je een LP in handen die, als je ‘m op de draaitafel legde keurig een samenvatting liet horen van de verschillende nummers die op de plaat staan. Je hoorde dus een stukje van een bepaald nummer en even later sprong de naald omhoog en dan hoorde je weer een stukje van een ander nummer. Heel handig dus. Als je niet meer precies wist welke muziek op de plaat stond hoefde je alleen maar dat ding nemen die je kinderen onder behandeling hadden genomen en dan kon je een kopie van die plaat opzetten als je ‘m helemaal wilde horen.)
@8 Ja, dat was altijd zo onhandig in platenzaken als je zo’n LP van tevoren wou beluisteren. Ik luisterde dan altijd maar één kant, en in een aantal gevallen kocht je hem dan waarna kant 2 uit onder de invloed van wiet opgenomen stomvervelend eindeloos gepiel bleek te bestaan, of nummers die door het minst talentvolle lid van de band waren geschreven omdat die gedreigd had te stoppen als hij nu niet óók eens een kans kreeg met zijn composities.
Laurent Schreef:
Ik kocht wel eens Lp’s onder invloed van wiet en die bleken ook niet altijd toppertjes te zijn 🙂