Makkelijker kan het haast niet. Niks koken, alleen snijden en in de oven doen. Ook de tijd is niet zo belangrijk, de oventijd steekt niet op een paar minuten.
Ingredienten per persoon:
1 hele kippenpoot
150 gr chorizo, snijden in kwart plakjes ca 2cm dik, eventueel mengen met chilipoeder (als de chorizo niet zo heel pittig blijkt te zijn).
150 g aardappelen, gewassen en in vieren gesneden
Uitje, fijn gehakt
Olijf olie
Bereiden
Verhit oven op 220 gr
Wrijf kip in met olie, bestrooi met zout en peper, leg met velkant naar boven in de braadslede
Beetje olie in de braadslede. Doe de chorizo en de aardappelen erbij.
Bestrooi geheel met fijngehakt uitje en met kruidenmix naar eigen inzicht (Tijm, oregano, rozemarijn, peterselie, bieslook of wat er verder in de kast staat).
Ca. 45 min in de oven. Af en toe overgieten met braadvocht.
Serveer met gemengde salade met tomaat en komkommer.
Een gastbijdrage van Jaap.
Mocht u een kip met één poot rond zien hinkelen, dan is het wellicht een spaanse kip.
…van een vrijgezel.