Penne met Zalmsnippers
Ingredienten voor 2 personen
200-250 gram gerookte zalmsnippers
scheutje kookroom
50 gram pijnboompitten
1 citroen
per persoon 100-150 gram ongekookte pasta
rucola sla
paar takjes dille
twee teentjes knoflook
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 minuten
Bereidingswijze
Maak vooraf of onder het koken van de pasta alvast een koud sausje van een goede scheut kookroom. En voeg een beetje citroensap toe naar smaak, maar ook peper, zout en een paar takjes dille die u kunt versnipperen. Even roeren en laat dit heel even staan. Rooster alvast eventjes kort de pijnboompitjes zodat ze een beetje bruin en lekker knapperig worden.
Kook de pasta beetgaar in ruim water, doe hierin voor de smaak een boullionblok en zout.Giet de pasta af als deze klaar is.
Verhit in een koekenpan een scheut olie met de geperste of gesneden teentjes knoflook. Schep hierin de pasta heel kort om en om. Dat doet u ongeveer twee minuutjes, zodat er een lekker knoflooksmaakje aan de pasta zit. Schep de pasta daarna op de borden. Hierover heen verdeelt u de gerookte zalmsnippers. Over dit geheel giet je met een lepel een beetje van de voorafgemaakte roomsaus met dille en citroen. Strooi de laatste pijnboompitjes en het is klaar om op te dienen.
Lekker met een frisse salade of met een broodje maar ook prima zo te eten.
Eet smakelijk 😉
Heel goed, doet me een beetje denken aan dat bekende recept van zalmsnippers, pasta, spinazie en boursin. 😀
een typisch allerhande(c) recept.
Dit soort recepten vind ik persoonlijk de oorzaak van de waanzinnig slechte Nederlandse kookprestaties.
Feitelijk is het de studentenkeuken uit de jaren ’80 (pasta met prut) die is opgeleukt met overdreven dure ingrediënten maar niks te maken hebben met smaak.
Zowiezo de zalm. Ik kan die vieze vis niet meer luchten.
Overal moet die rare zalm door. Een kweekvis die voornamlelijk gevoedt wordt met de larvjes van bedreigde vissoorten maar wel de plastic smaak heeft van een echte kweekvis.
Dan de pasta. Pasta is geen eten. Dat is een graan die zo getreiterd is dat het geen smaakstoffen uit zijn omgeving meer kan opnemen en van zichzelf de smaak heeft van afgekloven balpen (waarom denk je dat ze die pasta in met balpenlook ‘penne’ noemen!).
En dan die rucola. Dat is geen fatsoenlijke groente dat is een onkruid geschikt voor hoefdieren dat ze goedkoop aan de man brengen omdat het goedkoop te kweken valt.
En dan de toevoegig van room. Room maakt dingen flets en weeïg. Een smakelijkere manier om je saus iets van structuur mee te geven is een rauw ei dat je op lage temperatuur moet laten stollen al roerende.
Bekijk het positief EZ….. wel lekker 😆
Nee dat is het niet.
Ik maak het je makkelijk
vervang paste voor rijst
vervang zalm voor forel
vervang pijnboompitten voor pompoenpitten
vervang room voor ei
vervang rucola voor spinazie
dan heb je nog steeds geen perfect recept maar dan ben je al een stuk op weg
Wij wachten het betere recept van EZ wel af. 😎
voeg trouwens verse jalapeños toe en wat tomaat in blokjes
citroen vervangen voor limoen
Ik flikker straks gewoon een braadworst in de pan en dan gek. aardappels en brocolli en wortels. 😐
Forel is cool eet ik ook vaak. En dan die buik volproppen met lekkere dingen. Eerst deed ik altijd met water of visfond in de oven maar tegenwoordig doe ik bakken in de Croma. 😈
@6 Ik zie het recept wel verschijnen
@8 Croma…….. hoe durf je 😥
hmm jvdheuvel
dat volproppen van die buik. ooit een kip vol gepropt met groenten, chinees en kruiden. mijn echtgenoot, die in die tijd nog kippen slachtte, kreeg een toeval. hij dacht dat de ingewanden er nog inzaten.
smakelijk jullie. wat ik eet wil je niet weten. soep van het huis.
prei, aard. ui, peterselie (later) tomaat, kruiden, pasta, niet teveel, (waar je niet af kan blijven).
een soort erwtensoep maar dan anders.
nu ff gehakt halen en met laptop naar winkel, voor nieuwe films. sommige doen het niet goed. dus daar proberen.
trouwens een leuke knoflookpers gekocht. hoef de teentjes niet te pellen. 1 lira. ga eens op zoek hier naar een andere uitvoering. deze is plastic. maar ik weet nu hoe het er uit ziet.
CU later.
ja, zonder citroen is er geen leven. dat moet overal bij 😎
tuurlijk salade, of vruchten salade, en brood niet te vergeten.
ach en wat olijfolie en rode paprika, de biber niet vergeten. lekkere soep hoor. heb net geproefd. nu het gehakt nog.
alles met mate.
het wordt tijd dat het doorlopend mooi weer wordt. binnen word ik dik (pas nog wel in mijn regenjas. dat is mijn weegschaal).
eet ze.
hmmm – uit eten geweest. en dat was heel lekker.
ook veel groenten. en veel gelopen om de dikke soep van gisteren er af te halen.
hier niemand gegeten verder zie ik. nu ja, een dagje nix is ook gezond.
wel water blijven drinken ❗
ziet er lekker uit dat recept:-)
binnenkort eens maken