Als de Eerste Kamer geen roet in het eten gooit – je weet maar nooit – is vanaf 1 januari 2015 in alle Nederlandse gemeenten de Participatiewet van kracht. Nu al valt te voorspellen dat die wet niet gaat doen waarvoor hij in het leven is geroepen. Waarom gaat hij niet werken?
Zes volle jaren heeft het geduurd, voordat de Wet werken naar vermogen, vermomd als Participatiewet, werkelijkheid werd. De wet moet de kansen op regulier werk vergroten voor bijstandsgerechtigden en arbeidsgehandicapten, zowel Wajongers als WSW’ers. Het is nebenbei meegenomen, zo doet staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma ons geloven, dat de uitgaven voor die groepen de komende jaren 1,7 miljard euro minder stijgen dan bij ongewijzigd beleid het geval geweest zou zijn. Maar die bezuiniging is eigenlijk Hauptsache. Want de Participatiewet gaat bijstandsgerechtigden, arbeidsgehandicapten en laagopgeleiden helemaal geen betere positie op de arbeidsmarkt bezorgen.
(Lees verder bij de bron van dit artikel)
Via: Sociale Vraagstukken
Goed stuk dank daarvoor.
Vraagje, stond hier laatst een art. over bijstandgerechtigden die veegmachines gingen vervangen.
Ik zoek me suf maar kan het niet vinden.
@vinkleuk
Ging het niet om die straatveger die werkloos werd gemaakt en om weer ‘in het ritme’ te komen voor niks zijn zijn oude baan moest uitoefenen?
Nee dat verhaal kan ik wel vinden.
Het ging om een gemeente geen idee meer welke, daar werden de veegmachines in de garage gezet (dacht ik) omdat ze er bijstandstrekkers voor in de plaats het werk lieten doen. Dat was namelijk goedkoper.
Vluchtig gelezen en niet opgeslagen, geschiedenis inmiddels gewist dus tja.
Het is het einde van het minimumloon.
Lees dit ook even: http://www.vn.nl/Archief/Economie/Artikel-Economie/Geldnood-maakt-dommer.htm