4 gedachten over “Bier belangrijker dan brood in de steentijd”

  1. Gedurende de steentijd werd er nog geen graan verbouwd noch brood gebakken maar dat terzijde. Dit hangt overigens wel van de definitie af. Er is ook een tijd geweest dat koper en brons samen met steen gebruikt werd.

    Bier werd eeuwenlang ook gebruikt om in te koken. Men dacht dat als je met bier kookte het veiliger was dan met water. Dat water gekookt meestal drinkbaar is wist men niet.

    Overigens is het niet verstandig tegenwoordig zomaar water te drinken uit rivieren. Wellicht bergbeekjes, maar gezien het aantal gifstoffen in oppervlaktewater is het altijd een risico. Verder is het zo dat niet alle parasieten en bacteriën worden gedood door koken alleen.

  2. @JJB
    De economische revolutie van het Neolithicum is juist de “uitvinding” van landbouw en veeteelt. Dat (licht)bedwelmende middelen altijd interessant zijn geweest is eigenlijk niet zo verbazend.

Reacties zijn gesloten.