65000 bezoekers bij antifascistische manifestatie in Chemnitz

Bij een grote antifascistische manifestatie in Chemnitz waren gisteren volgens een schatting van de stad zélf 65.000 mensen aanwezig. Daarbij verbleekt het aantal van enkele duizenden nazi’s die de afgelopen dagen in de oost-Duitse stad op jacht ging naar buitenlanders. 

Grote ongeregelden deden zich volgens de politie niet voor. De nazi-knokploegen Pro-Chemnitz en Pegida wilden een tegenmanifestatie organiseren, maar dat werd door het stadsbestuur uit angst voor ongeregeldheden verboden.

De sfeer werd even dreigend toen extreemrechts vuilnis zich stoorde aan de spreekkoren die door de halve stad te horen waren. De politie wist beide groepen echter zonder al teveel moeite uit elkaar te houden. Uiteindelijk werd de manifestatie netjes afgesloten en ging iedereen laat op de avond rustig naar huis.

De avond werd afgesloten met een concert van de oude helden Die Toten Hosen. ZAnger Campino riep iedereen met wat ‘fatsoen in het lijf’ op zich teweer te stellen tegen het rechtse plebs.

Enkele rechtse groepen hadden via FB opgeroepen de manifestatie te bezoeken (lees: verstoren). Er werden inderdaad een paar kleine groepjes fascisten in de buurt van de manifestatie gezien, maar die hielden zich – los van het boven beschreven incident – koest.

Bron: Die Zeit

Toetje: het integrale concert van Die Toten Hosen, gisteren in Chemnitz:

https://www.youtube.com/watch?v=eAyMNeaIkRg