50+

Het was een raar weekeinde, van Ziggo kreeg ik een nieuw kastje, wat ik als digi-beet moest installeren. Na heel wat getier en gevloek lukte me het uiteindelijk. Ware het niet dat mijn beeld, knalrood was en de moed me in de schoenen zakte. Maar uiteindelijk tot mijn grote plezier, was ik niet degene die een fout maakte, maar de kabel die erbij geleverd was. Mijn ochtend weer goed, en ik kon genieten van een normaal beeld. Dus toen ik zondag naar buitenhof keek, kon ik me weer ergeren. Met zijn zelfvoldane tronie was daar Henk Krol, die minzaam glimlachend de voordelen van de 50+ partij (ook voor jongeren) zat op te lepelen. Hoezo voordelen? Waar voordelen? Hoe voordelen? En waarom voelt de burger zich volgens deze groep zich verlaten? Omdat ‘ze’ in Den Haag maar doen. Interessante kwestie, maar daardoor is de pvv groot geworden, om als spreekbuis te dienen voor de ‘onbegrepen’ burger. En daarvoor hebben we dankzij Jan Nagel, in het land de leefbaren, die ofwel redelijk draaien ofwel helemaal niet. Omdat de burger onbegrepen was.

En nu volgens de onbegrepen burger hebben we 50+ erbij, een partij met leden, die meewerkten aan het klimaat waarbij de burger afhaakte, of al generaties had afgehaakt. Mijn oma zaliger zei het al; “Het maakt niet uit of je door de kat of de hond wordt gebeten, alles blijft hetzelfde’.  Nu krijgen we 50+, wat weer een kloon is van de vvd en waar niets uitstraalt dat als je het aan hen overlaat, het land verbeterd wordt. Aandacht voor de minima, welnee, aandacht voor de portemonnee van de welgestelde 50 plusser, welja!

De onbegrepen burger, is niet onbegrepen maar ligt in gespreid bedje. Op internet kan hij voldoende klagen, scheldkanonnades plegen of geestverwanten ontmoeten die zich net zo onbegrepen voelen. De hele malaise die we nu hebben, is omdat 1,5 miljoen stemmers, die met angst voor hun portemonnee of  uit angst voor de islamisering, of gewoonweg weer een blank Nederland wilde, stemden. Die werden op hun wenken bedient, waardoor de meerderheid, die er niet aan wilde, nu maar moest zwijgen. En nu komt er weer een partij, die en rechts is, de 50+, wil helpen.

Over 2 jaar is het zover en dan word ik 50. Maar als ik in de toekomst wil kijken voor mijn dochter en haar vrienden en vriendinnen, dan wil ik helemaal niet dat er een partij is door dat soort lui wordt bestuurd. Volgevreten, met een goed salaris, en weinig ruimte laten voor anderen. Ik zou een partij willen, die werkt voor de toekomst voor de volgende generatie, zodat die een toekomst kunnen opbouwen en in een land leeft waar respect voor anderen is, waar tolerantie daadwerkelijk bestaat. Waar niet elke keer gezeurd wordt over de verwende burger, die het in principe voor het kiezen heeft, want de burger die traditioneel vasthoudt aan zijn partij, bestaat (bijna) niet meer.

Ik wil een land, waar de toekomstige generatie niet tegen elkaar wordt uitgespeeld, waar gedacht wordt aan de lange termijn en niet aan de korte termijn. Dat die generatie goed kan leven, goede scholing krijgt en een goede baan. Dat die zich niet een jaar contract hoeft te binden, maar een goede loopbaan heeft en zich kan ontplooien in een bedrijf of anders een eigen toko kan opzetten, zonder dat het bankwezen aller hordes opwerpt.

De 50+ partij die nu al zelfgenoegzaam is, en waarschijnlijk net als de leefbaren wegebt, kan beter op zoek gaan naar de toekomst. Want het is niet zo vreemd dat de burger is afgehaakt, die ziet de ene nitwit, die met het regentenkliekje meeheulde, nu met de andere partij meeheulen. En is het rechts/links gedoe helemaal zat.

De burger wil gewoon af, van de betutteling, die wil roken in de kroeg, die wil gewoon zijn hypotheek betalen, wat rust in de buurt en zeker geen politici die namens, de pvv, pvda, vvd, cda, groenlinks, cu en nu de 50+, die allemaal minzaam, volgevreten voorbij komen, en aan hem vertellen, dat ze het wel voor hem weten. En daarom is de burger ontevreden, omdat het het geen randdebiel is, en het huidige klimaat kan missen als kiespijn en zeker alle loze beloften.

5 gedachten over “50+”

  1. Ik ben het in tijden niet zó met iemand eens geweest! Weg met de voor-ons-denkers, denken kunnen we zelf! Ze worden daar gefinancieerd om te doen! Denken, en dat is duidelijk gebleken, hebben ze zich nog niet eigen gemaakt

  2. En vergis je niet, een partij “voor de volgende generatie” is een partij voor alle generaties!

  3. Jan Nagel is er bij betrokken. Dat betekent dat ze nog in 2011 daverende ruzie in de tent krijgen.

Reacties zijn gesloten.