Nog 42 miljoen dode nertsen te gaan voor er een fokverbod komt

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich vandaag uitgesproken voor een verbod op de pelsdierhouderij. De bedrijven krijgen tot 2024 de tijd om af te bouwen. (Trouw)

Bio-industrie voor nertsen. Er zijn 200 bedrijven in Nederland die jaarlijks 3,5 miljoen nertsen fokken en vermoorden voor hun jasje. De rest zal wel naar de honden- en kattenvoederindustriën gaan.

Uiteraard zijn de VVD, het CDA en de SGP tegen een verbod. VVD vanwege ‘moet kunnen’ en ‘waar moeten we anders ons geld aan uitgeven als we leuke dingen willen kopen om anderen de ogen uit te steken?’, het CDA en de SGP omdat ze zich volgens dat boek, de bijbel, oppermachtig voelen over dieren. Want ‘hun’ god heeft dat zo bepaald, beweren ze. Dus zij mogen de meest vreselijke dingen uithalen met dieren vanwege een of ander boek. Hoezo, achterlijk?

Wat ik niet begrijp is dat ontslagrecht maar versoepeld moet worden, want dat is zo goed voor de ‘markt’ enzo, bla, bla, bla. Waarom krijgen nertsenfokkers dan nog 12 jaar de tijd om zich aan te passen? Wat ze niet zullen doen, want hopen op een ander kabinet/Tweede Kamer dat het wel weer oke vindt, dus gaan gewoon door met fokken en uitbreiden.

Ik vind die 12 jaar te bizar voor woorden. Laten we het ontslagrecht ook maar zo gaan doen, het duurt 12 jaar voor je ontslagen kunt worden, want je moet toch een nieuwe baan kunnen zoeken?

 

1 gedachte over “Nog 42 miljoen dode nertsen te gaan voor er een fokverbod komt”

  1. Pingback: Vandaag kan het einde van de nertsenfokkerij eindelijk in zicht komen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.