de burka en het kuisheidsbal

Als ik over het net wandel, dan valt me meestal op dat bij sommige aanhangers van Wilders de kennis over vrouwen en religie bijzonder klein is. Behalve het hysterisch gekrijs dat wij vrouwen over een tijdje allemaal in burka moeten lopen en gestenigd worden, is er de wanstaltige gedachte dat het christelijke geloof geen onderdrukking van de vrouw kent. Behalve dat in progressieve kerkelijke kringen, dit een uitzondering is, is het nog steeds zo dat de vrouw een plicht heeft en dat is gehoorzaam zijn en zoveel mogelijk kinderen baren, als het kan.

In de Verenigde Staten is het nog erger, want hier wordt dezelfde p.v.v. aanhanger geroepen dat een moslim meerdere vrouwen mag hebben, welnu dat is nog steeds geval in bepaalde christelijke sektes, waarbij meisjes zo jong mogelijk worden uitgehuwelijkt aan een veel oudere man, die al een paar vrouwen heeft. En natuurlijk is onderwijs zo beperkt mogelijk, want stel je voor dat zo’n meisje verder wil.

Wat ik het meest ergerlijke vond is dat er in de VS een ritueel is, het kuisheidsbal. Voor degenen die het niet weten, meisjes van 11 gaan naar een bal, waar ze mooi gekleed  in een witte jurk een eed zweren dat zij rein blijven voor het huwelijk. Dat gebeurt in bijzijn van hun vader die over hun waakt tot dat zij het huwelijk in gaan. Mocht het meisje de ware vinden, dan mogen zij wel uitgaan en zo, maar er mag niets gebeuren. Zelfs geen kusje, totdat het huwelijk voor het altaar gesloten is. Ik vond het vrij creepy toen ik er over las, een meisje dat nog van niets weet en gelijk haar sexualiteit moet inleveren bij haar vader en als ze de ware heeft ontmoet, aan diens genade is overgeleverd. Hoeveel leed zit daarachter? Zoals gewoonlijk is het vrij hypocriet want aan de jongeman wordt niets gevraagd en hij hoeft ook geen contract voor zijn kuisheid te tekenen.

De verderfelijke invloed van de christen-fundi’s heeft al een golf vrouwen teweeggebracht die zich ondanks de westerse maatschappij, waarbij men openlijk kan praten over sex, die zich schuldig voelen over hun lichaam en niet van sex kunnen genieten. Ook zijn bij universiteiten waarbij de christelijke moraal heerst, soa’s, ongewenste zwangerschappen  en nog veel meer leed de orde van de dag.

De p.v.v. er die graag de moslim zwart maakt zal ongetwijfeld zeggen dat het hier niet geldt en dat in Amerika is, dat normaliter graag als voorbeeld wordt genomen. Welnu in Nederland vindt men van dezelfde Christelijke fundi-zijde zo’n bal  al een prima idee. Hoor ik hier nu dezelfde verontwaardiging, dat het in strijd is met onze moraal? Dat vrouwen hier niet onderdrukt worden en dat van meisjes hetzelfde kan worden verwacht, in naam van een paar angstige mannen die schijnbaar moeite hebben met een vrouw die in naam van dezelfde religie, opkomt voor haar eigen leven en zelf wel bepaalt , hoe leuk het wordt. En daarvoor los van de dominee en haar man, in de viva kijkt, misschien nog even snuffelt op de site van mail and female, voor wat ideetjes en de broodnodige variatie.

In alle regionen van religie worden vrouwen onderdrukt, ook al lijkt het dat het in deze tijd niet mogelijk is. Vrouwen dezer dagen, zijn nog steeds goed om gastvrouw te spelen, de kerk schoon te maken en voor de bloemen op het altaar te zorgen. Behalve een paar vrouwen in het kerkelijk bestuur is het grootste deel nog steeds man en de meesten zijn in goeden doen.

Maar goed, de p.v.v. er zal dit een worst wezen, die blijft graag wijzen naar de moslim en vergeet dat Geertje die in dezelfde christen-fundi kringen geld op haalt, een deal met duivel heeft gesloten. Want christen-fundi’s hebben niets op met vrijheid, ondermijnen het onderwijs, onderdrukken vrouwen en zijn homo-foob.

En welke p.v.v. er kan dan nog met droge ogen zeggen, dat het de moslim is, terwijl zij eigenlijk zelf aan de onderdrukking meedoen, maar de ogen gesloten houden voor het oprukkend fundenmentalisme dat deze kant op komt. Het enige verschil is dat er niet gestenigd wordt en de burka, in de kast mag blijven, maar voor de rest is het lood om ijzer.

27 gedachten over “de burka en het kuisheidsbal”

 1. “Geertje die in dezelfde christen-fundi kringen geld op haalt, een deal met duivel heeft gesloten. ”

  Inderdaad en onze “christenen” steunen hem in zijn Wereld Oorlog tegen het Islam.
  Voorwaar is het een dal met de Duivel.

 2. Meharis, de spijker op de kop en het is weer een stuk uit mijn hart gegrepen. Ik zie ze hier de refo-dames in verplichte rok en regenjack, met veel kroost en vooral volgzaam. Nooit, maar dan ook nooit hoor je daarover, hoeft ook niet, laat ze leven zoals ze willen, maar zeg dan ook niets over andere geloven. Het is weer de winkel die handelt in de 2-maten maat die daar aan ‘verdient’.

 3. Merk op hoe uitdagend gekleed de kandidates naar zo’n purity ball gaan (ik moet gniffelen om dit woord, want to ball betekent voor mij nog iets…)
  http://www.purityball.com/
  De VS is echt een bijna-open irichting…

 4. Sneu voor die moslima’s dat zij door hun macho’s hun eigen identiteit moeten opgeven!!!
  Het haar is de sieraad van de vrouw, en dat moet door mannen vewrborgen blijven!!!
  Vroeger werden de katholieke vrouwen uitgelachen met hun hoofddoeken op, maar anno 2011 wordt er een geloof die veel conservatiever is omarmd!

 5. Dat zie je helemaal verkeerd Bea. Heden ten dage moeten veel vrouwen nog steeds hun identiteit opgeven,ongeacht religie. Hoeveel vrouwen laten zich niet verbouwen, omdat ze dan mooier gevonden worden. Hoeveel vrouwen zie je niet hetzelfde ideaal najagen, blond, met van die nagels, zelfde jasje, jurkje of broek omdat ze dan geaccepteerd moeten worden? Hoeveel vrouwen worden in the U.S. A niet doogeschoten omdat ze de euvele moed hadden om van hun kerel te gaan, die losse handjes had? En dat zijn gewone vrouwen. Het is wat je zegt, veel vrouwen moeten nog steeds hun identiteit opgeven, door conservatisme en het wordt erger. Zolang er geen opstand komt, blijft het nog wel zo.

  Het grootste aantal slachtoffers op deze aardbol zijn vrouwen. Omdat ze nog steeds in anno 2011 niet gevrijwaard zijn van geweld, wat nog steeds opduikt in alle rangen en standen. En goedgepraat wordt, want het is immers de moslim die het doet en voor de rest steken we onze kop in het zand.

 6. Het is walgelijk dat ze kinderen een belofte laten doen die ze niet ten volle kunnen overzien. Op je elfde heb doorgaans geen libido dus je weet helemaal niet wat je eigenlijk beloofd. Dat je het met publiek erbij aan je vader moet beloven is nog wat botte emotionele chantage er bovenop.

  Jongeren uit die milieus doen het doorgaans zonder condoom en andere voorzorgsmaatregelen als ze hun belofte breken. En dat komt vrij vaak voor.

  De bekrompen moraal en de weerstand tegen condooms worden als de belangrijkste redenen gezien dat er in de VS meer mensen met geslachtsziektes zijn besmet en het abortus peil er eveneens veel hoger ligt dan in de EU. .

 7. Het beruchte abortus voorstel van Fleur Agema is tot zover het enige wat de PVV voor vrouwen heeft proberen te doen. Ongewenst zwanger? Binnen 8 weken afbreken en zelf dokken; anders pech gehad. Fleur Agema is daarnaast van mening dat vouwen die meer dan een abortus ondergaan wel losbandig zullen zijn.

  Toen dit voorstel sneuvelde had Fleur Agema nog kritiek op de Christenunie dat die zich niet voldoende inspant om abortus in te perken. Rouwvoet dat de Christenunie zich vooral richt op een totaal verbod. Fleur Agema is dus religieus extremistische excuustruus.

  Het is ook rechts die de pil telkens niet vergoed wil hebben. Vrouwen aan de onderkant van de samenleving moeten maar kuis zijn of accepteren dat de man bepaald of er voorbehoedsmiddelen worden gebruikt of niet. Ik heb nog rechtse mannen horen uitleggen dat een vrouw op bijstandsniveau dan maar moet bezuinigingen op andere zaken als ze seksueel actief wil zijn. Ja, stel je voor dat een arme vrouw onbezorgd zou kunnen seksen. Mensen aan de onderkant moeten helemaal niet van het leven genieten. Daar betalen we toch geen belasting voor!

  De PVV 😥 op vrouwenrechten.

  Ik heb hun ook nooit iets horen voorstellen om importpartners beter tegen geweld en uitbuiting te beschermen.

 8. Ja, ik heb dat nog van Fleur moeten uitleggen aan aanhangster van de p.v.v. die erg met vrouwenrechten was begaan. Dat vond ze niet leuk en anderen ook niet, maar zoals gewoonlijk is het kwaad (de moslims) dus erger. Overigens heeft Fleur ook gezegd dat psychiaterische patiënten niet mogen terugkeren in de maatschappij. 😥

 9. @#8
  Fleur Agema heeft gezegd dat ze verkeerd is geciteerd over psychiatrisch patiënten. Zij en de rest van de PVV zijn wel tegen terugkeer van verslaafden in de samenleving. Je kan een keer onder begeleiding ontwennen en eventueel medicijnen krijgen. Ga je nog een keer de fout in dan moet je Cold Turkey een werkkamp in. Dat geld blijkbaar niet voor geweldadige alcoholisten als Hero Brinkman…

  Ik heb al geflipte Islamhaters horen zeggen dat het allemaal de schuld is van feministen en homo’s. Het is hun schuld dat de geboortecijfers zo laag zijn en dat we allemaal zo verdraagzaam zijn geworden dat Moslims Europa binnen mochten migreren. Dat de gastarbeiders voor de emancipatie van beide groepen hierheen zijn gehaald doet er niks toe.

  Ditto met Eurabië die geheime conferentie is zogenaamd gebeurd in de jaren 70. Toen waren de gastarbeiders en hun kinderen er al lang, maar wat maakt de realiteit uit?

 10. Het valt me altijd op, dat als de p.v.v. geconfronteerd wordt met hun uitspraken dat het altijd ‘verkeerd geciteerd is’. Laat ze doorgaan met hun uitspraken dan krijgen we een hoop spijtoptanten.

 11. De PVV is ook tegen “positieve discriminatie”. Dat houdt slechts in dat je bij vrijwel gelijke bekwaamheid een vrouw of iemand uit een etnische minderheid aanneemt. Ik hoor rechtse mensen vaak klagen hoe onrechtvaardig dat is. Ze vergeten even dat het vrouwen en niet-blanken nog altijd moeilijker is om relevante werkervaring en promoties op te doen. Positieve discriminatie maakt dingen maar net iets minder oneerlijk dan ze nu zijn.

  Heel veel mannen op hoge posities danken dit aan hun netwerk en niet aan hun daadwerkelijke prestaties. Er zijn betere woorden voor netwerken: “nepotisme” en “vriendjespolitiek” Die zorgen ervoor dat de dominante klasse zichzelf dus hun vriendjes en nageslacht aan de macht houdt.

  Ik hoor de PVV niet over de positieve discriminatie klagen die ervoor zorgt dat iemand die net is afgestudeerd een hoge management functie kan krijgen bij een bank. Ja, zo iemand heeft altijd familie in de sector werken. Nee, het is ondenkbaar dat er geen beter iemand gevonden zou kunnen worden. Er zijn altijd mensen met een gelijke intelligentie en meer werkervaring te vinden.

  PVV heeft helemaal niks met emancipatie in welke vorm dan ook.

 12. Kijk Sofia, het is altijd LINKS die goed voor zichzelf zorgt. Wachtgeld kampioenen, baantjes aan elkaar geven. Maar evenwel vergetend wat een VVD’er of een CDA’ er die wachtgeld krijgt er ook nog bijklust met commissariaatjes. Die lopen binnen en schuiven nog harder door, met de baantjes. Kijk naar Elco Brinkman b.v.

 13. Politici met wachtgeld zouden gewoon onder de WW regels moeten vallen. Je moet gewoon elke baan waar je ook maar enigszins voor geschikt bent aannemen. Als je bijverdient moet dat gewoon van je wachtgeld worden afgetrokken. Als dat commissariaat even veel verdient als minimaal een modale voltijdbaan en je een vast contract hebt dan moet je wachtgeld vervallen.
  ——————-

  De PVV is altijd vrienden met de Christenfundamentalisten geweest. Bart-Jan Spruyt van de SGP heeft het verkiezingsprogramma helpen schrijven. De PVV heeft ook van begin af aan gezegd dat ze Islamitische scholen en Moskeën willen bestrijden zonder de rechten van Conservatieve Christenen aan te tasten.

  Daarom spreekt de PVV zich ook uit tegen artikel 1 van de grondwet en probeert zij om de Islam niet langer als een religie te definieren. Dat is de enige manier om Moslims van hun rechten te ontdoen zonder Christenen en Joden te treffen.

  Vrouwen en homoseksuelen die PVV stemmen zijn behoorlijk dom dat ze niet zien dat de PVV er op uit is om de fundamenten van hun gelijkberechtiging zo snel mogelijk af te schaffen. Zodra je artikel 1 afschaft en de wet gelijke behandeling dan is de weg vrij voor nieuwe seksistische wetgeving.

 14. tante Beatrix Schreef:

  Sneu voor die moslima’s dat zij door hun macho’s hun eigen identiteit moeten opgeven!!!
  Het haar is de sieraad van de vrouw, en dat moet door mannen vewrborgen blijven!!!
  Vroeger werden de katholieke vrouwen uitgelachen met hun hoofddoeken op, maar anno 2011 wordt er een geloof die veel conservatiever is omarmd!

  nonsense , voor mijn vrouw is het een eigen keuze , van haar 3 zussen draagt er nog maar één ander een hoofddoek … Je vooroordeel dat Moslimaas arme onderdrukte vrouwtjes zijn is niet meer dan dat , een vooroordeel .. Niet vreemd gezien het feit dat de goedgebekte slimme hoofddoekdragers hier in Nederland nu eens nooit gevraagd worden voor interviews , alleen gekke fundies als Izuddin

 15. jvdheuvel Schreef:

  Ik vind het wel extra wrang als zo’n linkserd dat doet hoor. Daar kan ik maar niet aan wennen.

  dat komt doordat je nog steeds in de illusie leeft dat partijen als PvdA en Groen L…. L,,,,, , Je weetwel , Links zouden zijn .. Midden op zijn best en volledig ingebakken in het systeem .. Het feit dat Groen L…. L,,,,, , Je weetwel , hun ziel en zaligheid niet op landelijk niveau hebben kunnen verkopen , waarom “zij die niet genoemd zal worden ” teleurgesteld de 2e kamer verlaat . veranderd niet aan dat feit Groen L…. L,,,,, , Je weetwel , heeft op lokaal niveau het zelfde gedaan wat de PvdA al jaren landelijk én lokaal doet … macht boven principe stellen ….

 16. Tante Beatrix,

  Prima als je tegen vrouwenonderdrukking bent, maar wees dan vooral wel consistent.

  Een orthodox Joodse vrouw moet zich verplicht kaalscheren nadat ze is getrouwd. In zeer strenge Orthodoxe kringen draagt zo’n vrouw over haar pruik ook nog een hoofddoek. Het is ondenkbaar dat je als vrouw weigert hier aan mee te doen. Dan stap je feitelijk uit de gemeenschap en dan wordt je conservatief of liberaal. Je man hoort je dan te verstoten en de eventuele kinderen bij zich te houden. Veel Orthodoxen zien Liberalen en Conservatieven als heidenen. Het kan zijn dat niemand nog met je wil praten inclusief je bloedeigen familie als jij je weigert te conformeren.

  Een vrouw die deel uitmaakt van een streng Protestants Christelijke gemeenschap moet het ook niet wagen om in een broek over straat te gaan; laat staan naar de kerk. Armen en benen dienen ten alle tijden afdoende bedekt te zijn. In bepaalde kringen draagt een getrouwde vrouw een kapje of hoofddoek over heur haar. Als een vrouw rebelleert dan kan ze uit de kerk gestoten worden en dan kan ze haar hele sociale kring inclusief haar familie doorgaans vaarwel zeggen.

  Als je denkt dat deze vrouwen onder minder druk staan dan een Moslima die streng is opgevoed dan ben je ontzettend onwetend omtrent deze gemeenschappen. Ik zeggen dat de druk in die gemeenschappen zelfs veel hoger is.

 17. Correctie: Ik zou zeggen dat de druk in die gemeenschappen zelfs veel hoger is.

  Moslima’s zijn doorgaans ook minder geisoleerd dan vrouwen in deze gemeenschappen. Zij komen op school bijvoorbeeld nog mensen tegen met enigszins andere meningen. Zelf op Islamitische scholen is er minder eenduidigheid over de leer onder leerlingen en leraren dan op streng Christelijke scholen en Joods Orthodoxe scholen. Een Moslima kan veel makkelijker een netwerk opbouwen buiten haar directe geloofskring als ze wil.

 18. @Sophia #18: Wat betreft de Protestants Christelijke gemeenschap ben je volgens mij blijven steken in de jaren vijftig, we leven al bijna in 2011 hoor meid!

 19. @#20 Tante Beatrix,
  Dan ken je de Veluwe niet. Daar zijn zelfs nog mensen die vrijwillig zonder elektriciteit leven.

 20. Niet door het hele land, maar op enkele locaties heb je nog van die gemeenschappen, dus zeg maar rustig dat het niet meer bestaat!

 21. @#22
  En als je op die manier redeneert, dan bestaat er ook geen Conservatieve Islam in Nederland.

  De kapjes en hoofddoeken mogen dan zeldzamer zijn geworden de rest gaat gewoon wel op voor die gemeenschappen. Die vrouwen groeien op geheel in eigen kring op eigen bijzondere scholen. De mensen die SGP stemmen behoren tot die gemeenschappen. Dus zeggen dat ze vrijwel niet bestaan is onzin. Als er een Islamistische partij in ons parlement zat dan zou je ook niet beweren dat hun aanhang vrijwel niet bestond.

 22. @22 @ T.Beatrtixtante Beatrix Schreef:

  Niet door het hele land, maar op enkele locaties heb je nog van die gemeenschappen, dus zeg maar rustig dat het niet meer bestaat!

  Dus dan kunnen we hierbij wel zeggen dat boerka’s niet bestaan. Dan kan dat broodje Aapverhaal ook uit het nationaal hysterisch debat.

 23. Ik zie per jaar meer Nederlandse klederdrachten dan Boerka’s /niqab en dan woon ik nog wel in een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel enge wijk 😆

 24. Sofia van der Linde Schreef:

  Fleur Agema heeft gezegd dat ze verkeerd is geciteerd over psychiatrisch patiënten.

  Help me even begrijpen – is zij dan ook eentje ervan geweest en daardoor weet ze alles over die groep?

 25. Wat is trouwens het probleem met Polygamie , Polyandrie , Polyamorie , Groepshuwelijken , ect ect ect ..
  Mogen mensen nou echt niet samen uitmaken hoe ze hun relatie inrichten , ik heb de meest “vreemde constructies ” voor decenia succesvol zien zijn en ladingen “normale “huwelijken zien stranden .
  Als Moslims of Christenen Polygamie willen beoefenen is dat toch gewoon hun keuze .. In de Islaam moet de eerste vrouw toestemming geven , bij een 3e vrouw de 1e en de 2e … Hoe dat bij Christenen gaat weet ik niet , een Ghaneese collega van mij komt uit een Polygaam Jehova getuigen gezin .. als hij van vakantie terug is zal ik eens vragen ….

Reacties zijn gesloten.