21 maart: Dag tegen racisme en discriminatie

Op 21 maart, de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie, wordt stilgestaan bij de slachtoffers, en gesproken over de strijd tegen racisme nu. Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting organiseert een herdenking bij de Dokwerker; kunstenaars en dichters Kno´Ledge Cesare en Quinsy Gario een gespreksavond met diverse organisaties. socialisme.nu roept zijn lezers op om deel te nemen.  (socialisme.nu)

Vandaag is het 21 maart, de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. Op Krapuul is het elke dag 21 maart. Wij hebben geen speciale dag nodig om racisme en discriminatie aan de kaak te stellen. Het is net als mijn moeder het vroeger zei over Moederdag: “Ach, wat een onzin, wees maar gewoon elke dag aardig tegen me, heb ik veel meer aan.” Een waarheid zo groot als een koe.

De wereld daarentegen heeft zo’n speciale dag wel nodig om weer eens even met de neus op de realiteit gedrukt te worden.

Zoals in de een-na-laatste alinea te lezen is, zal ook het CIDI aanwezig zijn en zijn de gevoelens daar niet helemaal onverdeeld over. Het CIDI is tégen racisme en discriminatie, mits het joden zijn. Als het Arabieren betreft, mag het wel allemaal racisme en discriminatie. Is niet helemaal koosjer voor mij.

 

1 gedachte over “21 maart: Dag tegen racisme en discriminatie”

  1. heb ik ook altijd hetzelfde gehoord: “Het is net als mijn moeder het vroeger zei over Moederdag: “Ach, wat een onzin, wees maar gewoon elke dag aardig tegen me, heb ik veel meer aan.” Een waarheid zo groot als een koe.’

    Klopt als een bus.

Reacties zijn gesloten.