2011, tijd dat journalisten weer eens journalistiek gaan bedrijven!

2011 was een roerig jaar. We hadden Fukushima, de Arabische Lente, de dood van Bin Laden en Gadaffi, de rellen in Londen, Occupy over de hele wereld.

Het jaar is nog niet afgelopen, maar AP heeft 2011 alvast maar wel op een rijtje gezet. Gaan de sociale media de rol van de televisieverslaggeving overnemen? Gaat alles voortaan live vanaf de plaats waar het gebeurt weergegeven worden? Ik denk het niet. Daar hangen er nog teveel mensen voor het flatscreen op de bank.

Het stuk sluit wel met een kreet die mij uit het hart zou kunnen komen.

AP eindigt met een positieve noot voor journalisten. Met al dat beeld dat door iedereen de wereld ingeslingerd kan worden is factchecken belangrijker dan ooit. En dus blijft er werk voor AP, en voor ons.

Want godverdegodver, waar zijn de journalisten die nog durven te peuren en te speuren ipv te hoeren en te snoeren? Die niet alles wat de persvoorlichters voorkauwen slikken. Die zelf nadenken en verbanden leggen. Wanneer worden hoernalisten weer journalisten?

 

 

3 gedachten over “2011, tijd dat journalisten weer eens journalistiek gaan bedrijven!”

 1. inderdaad: 2012, tijd dat er weer eens oorspronkelijk en op feiten gebaseerd kan worden gedacht en geschreven, met lef!

  ook de hoogste tijd dat er geen millimeter kolomruimte meer beschikbaar wordt gesteld voor elke, thans breed uitgemeten, scheet van een inferieure bruine stinkvlo en zn gevolg.

  tijd ook dat de ingedutte oude mannen jeroen ‘gaap-geeuw’ pauw en ‘paul ‘grinnik’ witteman van de populaire late avond ‘show’ worden vervangen. geef ze een hengeltje!

  tijd ook dat bepaalde personen, zoals ‘advocaat’ b.m., besluiten ervan af te zien om met hun tronie op de treurbuis te verschijnen. nodig deze personen NIET uit.

  hoogste tijd om de werkelijk niets toevoegende programma’s wnl en powned failliet te verklaren. experiment misluktmisluktmislukt

  en hoogste tijd voor veel meer natuurlijk, bijvoorbeeld het opzetten van een opvoedingskamp voor rechtsdraaiende graaiers en oplichters, merk vvd

  eindelijk eens werk maken van een iq-test die tijdens aanstaande verkiezingen kan worden gepresenteerd aan latente pvv-stemmers. geen voldoende, geen stem.

  hoogste tijd voor een nieuw jaar waar ik niets meer hoop te vernemen van miniem v., henk b., stef b., geert w., sietse f., richard de m., laurence s., ferdje t., dickerdack etcetcetc

Reacties zijn gesloten.