2 maart 2011, een datum om in de agenda te schrijven!

De altijd zo bedachtzame Eerste Kamer (ook wel Senaat genoemd) komt de komende tijd in een roerige wereld terecht. Op 2 maart 2011 mogen de kiesgerechtigde Nederlanders leden van de Provinciale Staten kiezen, welke op hun beurt dan de leden voor de Eerste Kamer kiezen.

Waarom is deze verkiezing zo belangrijk? Omdat mensen die willen voorkomen dat de huidige coalitie (VVD, CDA en PVV) een meerderheid krijgt in de Eerste Kamer, dit op deze dag tegen kunnen houden! Als een ieder die hier tegen is, op 2 maart 2011 gaat stemmen, kunnen we met zijn allen zorgen dat dit kabinet met hun hulpgedoger het moeilijk gaat krijgen. Als ze geen meerderheid in de Eerste Kamer hebben, zal er voor elk wetsvoorstel gelobbyd moeten worden. Dan kunnen er geen wetten van de Tweede Kamer zo door naar de Eerste Kamer voor goedkeuring. Dat lijkt mij nou een leuk vooruitzicht voor 2011! 😮

7 gedachten over “2 maart 2011, een datum om in de agenda te schrijven!”

  1. Ja Keira, mijn stem heb je. Maar ik ben bang dat Hurt ook z’n stormtroepen aan het organiseren is. Wat doen we daaraan ??? Ik heb geen zin om weer de voorspellingen te verliezen met 10 zetels.

  2. Porren, porren, canvassen, canvassen. Iedereen proberen te overtuigen dat ze moeten gaan stemmen. Zeker als ze het niet eens zijn met dit kabinet, anders moet je ze met vakantie sturen 😈
    Vaak is dit soort verkiezingen helemaal niet interessant omdat het te ver van de mensen wegstaat. Wat ik wel weet is dat er veel ‘linkse’ stemmers niet zijn wezen stemmen 9 juni. Dus die moeten weer overtuigd worden dat ze moeten gaan stemmen. Al doen ze het niet voor zichzelf, dan maar in het landsbelang 😮 Laten we hopen dat dit kabinet (incl PVV) nog wat blunders maakt, altijd goed voor een stemmenverlies.

  3. Deze mail kreeg ik onlangs:

    Het nieuwe kabinet lijkt inmiddels een feit te zijn. Of we het nu Rutte I, Bruin I of gewoon extreem rechts noemen, het komt erop neer dat Nederland gekaapt is door de xenofobe populisten. Is dat erg? Denk je dat het kabinet over een paar maanden gevallen zal zijn? Kijk eens hoe het in Denemarken gaat, een stabiel minderheidskabinet gesteund door de fascisten… Gelukkig zijn wij er nog! Tijd voor actie. Op 2 maart 2011 zijn er Statenverkiezingen. Op grond daarvan wordt de Eerste Kamer samengesteld. Doorgaans is de opkomst voor de Statenverkiezingen erg laag, maar dat moet deze keer anders! Als heel progressief Nederland gaat stemmen zullen racistische (of anderszins extreme) wetten geen meerderheid vinden in de Senaat.

    Wat is mijn plan: ACTIE! Het drukken van pamfletten met pakkende slogans en oneliners (‘Allochtonen aller landen, verenigt U’, ‘Geen subsidie meer voor uw linkse hobby?..’), bedenk dus alvast goede slogans. We hebben een professionele website nodig, een goede URL, aandacht op de sociale media, en de landelijke pers. We hebben ontwerpers nodig die een mooi pamflet kunnen vormgeven, contacten in de media, en gewoon zoveel mogelijk mensen die meedenken. Ook moeten de pamfletten zo veel mogelijk landelijk verspreid en geplakt worden. Om dit alles mogelijk te maken heb ik dus jullie hulp nodig, en de hulp van jullie vrienden (en van hun vrienden)! Als je deze actie ziet zitten, laat het dan weten, en vertel in welke zin je zou kunnenen willen bijdragen. Elke hulp is welkom! We hebben nog een paar maanden de tijd, maar dan moet de actie al op touw gezet zijn, zodat we in enkele weken het volk kunnen bespelen! Als de linkse partijen zelf niks doen, dan doen wij het wel voor hen!

  4. “Hold your nose and vote” zegt men in de VS, waar het allemaal nog wel een slagje erger is…

Reacties zijn gesloten.