2 december, Dokkum: manifestatie voor vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht – aanvullingen

Op zaterdag 2 december organiseren Zwarte Piet is Racisme, Stop Blackface, Free Your Mind, Progressive Groningen, Doorbraak en anderen van een krachtige “Manifestatie voor vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht” op het Marktplein te Dokkum. Wees erbij!

Zaterdag 2 december
14:00 – 16:00 uur
Manifestatie
Willem Alexanderplein
Dokkum
Facebook

Meer informatie en het programma met sprekers worden spoedig bekend gemaakt.

AANVULLENDE INFORMATIE

BELANGRIJKE UPDATE over Manifestatie voor vrijheid van meningsuiting & demonstratierecht

Toestemming
Voor de manifestatie hebben wij een melding bij de gemeente Dokkum gedaan. De melding is goedgekeurd en de autoriteiten gaan met ons samenwerken voor een veilige manifestatie.

Bussen:
Centrale verzamelplaats voor noord en midden Nederland en geïnteresseerden:
Bussen en auto’s> (Duivendrecht 9.00u. verzamelen, 10.00u. stipt vertrekken). De politie gaat ons begeleiden naar Dokkum om o.a. blokkades te voorkomen. Helaas is dit anno 2017 nodig.

Meerijden met de auto:
Mensen met auto’s willen wij vragen om onder deze post aan te geven hoeveel mensen er met hen mee kunnen rijden en vanaf welke locatie. Er is maar beperkt plaats in de bussen. Laten wij elkaar helpen om zoveel mogelijk mensen in Dokkum te krijgen.

OV:
Voor mensen (in de regio) die met openbaar vervoer komen: je kan op station Leeuwarden overstappen op bussen naar Dokkum. Bij het busstation in Leeuwarden en in Dokkum zullen beveiligers en politie aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat mensen niet verhinderd worden om gebruik te maken van hun demonstratierecht.

Aanmelding:

Hierbij het verzoek aan iedereen om zich via onderstaande link aan te melden voor de bussen en de manifestatie zelf. Uit ervaring met no-shows en pro-pieters die valse aanmeldingen doen, vragen wij iedereen die met de bussen mee wil om van tevoren te betalen.

Kom je met openbaar of eigen vervoer, meld je dan ook (gratis) aan via de link. Dan hebben we zicht op hoeveel medestanders wij kunnen verwachten.

Wij kijken uit naar een mooie manifestatie, waarop Nederland over 20 jaar met trots terug kan kijken.

https://www.eventbrite.com/e/manifestatie-voor-vrijheid-van-meningsuiting-demonstratierecht-in-dokkum-tickets-40886440444#tickets

Onze activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Aan sommige kosten (bijvoorbeeld podium, geluid en bussen) valt echter niet te ontkomen. De eigen bijdragen voor de bussen dekken de kosten niet. We houden de bijdrage zo laag mogelijk om iedereen de mogelijkheid te geven om hun stem te laten horen.

Je financiële steun is dus van groot belang. Daarom ons verzoek: doe, als je deze manifestatie een warm hart toedraagt, een donatie om de kosten te dekken.

Naam: Nederland Wordt Beter
Rekeningnummer: NL09 TRIO 0197 9666 91 (Triodos Bank)
Onder vermelding van: Dokkum

Dank je wel! Ook het delen van deze oproep waarderen we.

Achtergrond en overwegingen te lezen bij Doorbraak

1 gedachte over “2 december, Dokkum: manifestatie voor vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht – aanvullingen”

  1. Pingback: Manifestatie voor vrijheid van meningsuiting & demonstratierecht (met updates) | Krapuul

Reacties zijn gesloten.