Kosten en baten van de Europese Unie

Dat Europa zo veel kost en zo weinig oplevert dat is weer dagelijkse kost met een brallende PVV. Wat vergeten wordt is dat het ook heel veel oplevert en misschien wel meer dan menig een denkt. Lees dit maar eens en denk dat dat dit wordt gerealiseerd voor euro 135,00 per jaar per persoon, dat is euro 11, 25 per maand.

Hou dan ook even in gedachten dat we een klein landje zijn, qua oppervlakte en qua populatie en dat we leven van de handel. Zonder Europa zijn we nergens.

2 gedachten over “Kosten en baten van de Europese Unie”

  1. @meharis
    Nederland heeft een kleine 17 miljoen inwoners. Er spreken meer mensen Nederlands in de EU als 1e of 2e taal dan dat er sprekers van Scandinavische talen zijn. Nederland is qua financiele bijdrage een grote speler. Dus zeggen “we zijn maar een kleine provincie” slaat nergens op.
    Ik ben zelf kritisch op Europa maar zeker voor Europese samenwerking. Ik ben niet voor het verlagen van onze bijdrage maar is er niks mis met kritisch kijken wat er met dat geld gebeurd en wat je er voor terug krijgt. Het antwoord is: meer dan je zou denken. Nou mooi, toch.

Reacties zijn gesloten.