13-jarige jongen door politie aan motorfiets meegetrokken

Sommige leden van het in Almere eveneens volstrekt niet racistische politiekorps zien er blijkbaar geen been in om dertienjarige gekleurde jongens geketend aan een motorfiets al rennend mee te trekken naar het bureau:

De jongen gaf op 12 juli twee keer een valse identiteit op aan de motoragent en moest daarom mee naar het bureau. Waarom dat geboeid en rennend naast de politiemotor gebeurde, kan nog niet worden gezegd. Op de vraag of er protocollen zijn voor een motoragent om een verdachte te vervoeren, wilde de politie ook niet reageren. ,,We willen het nu bij dit incident houden, maar dan zal er dus eerst onderzoek moeten worden gedaan.” (Dichtbij)

In dit bericht staat er niet bij dat het een donkere jongen betrof, maar in de video op Facebook is dit duidelijk zichtbaar. Bovendien bestaat er geen identificatieplicht voor dertienjarigen, dus nog afgezien van deze schandalige en gevaarlijke actie is het volstrekt onduidelijk waar deze maniak van een motoragent mee bezig was.

Dat het incident niet goed is voor het imago van de Almeerse politie, is wel duidelijk. Toch wilde de woordvoerster daar ook niet op reageren. ,,Natuurlijk balen we ervan, maar ik kan niet zeggen wat voor invloed dit heeft op ons imago.”

Nou inderdaad, in PVV-city staat nog maar te bezien of deze actie wellicht niet gewoon met luid gejuich door een substantieel deel van de bevolking wordt ontvangen.

Uiteraard moet ook dit incident eerst uitgebreid onderzocht worden voordat er geconcludeerd kan worden dat de betreffende motoragent beslist niet racistisch is en een uitermate brave huisvader die zijn kinderen slechts heel zachtjes met een leren riem zonder gesp slaat.

1 gedachte over “13-jarige jongen door politie aan motorfiets meegetrokken”

  1. Pingback: Deze zomer: moreel failliet | Krapuul

Reacties zijn gesloten.