11 oktober, Utrecht: actie, actie actie! Stop Pegida Nederland

Op 11 oktober wil Pegida hun eerste demonstratie in Utrecht gaan lopen. Ook hier worden veel gewelddadige neo-nazi’s verwacht. Ook komen er omstreden sprekers uit het buitenland waaronder Tommy Robinson, de voormalige woordvoerder van de extreem-rechtse en gewelddadige hooligan club English Defence League en de veroordeelde neo-nazi en oprichter van Pegida Lutz Bachmann. Edwin Wagensveld die de Pegida demonstratie in Utrecht organiseert, trad in Duitsland veel op als woordvoerder van Pegida. Wagensveld is wapenhandelaar en heeft veel contacten met neo-nazi’s in Nederland. Pegida probeert de discussie over vluchtelingen te misbruiken, om zo racistisch gedachtegoed te verspreiden. Een gevaarlijke ontwikkeling die moet worden gestopt!

Door het recht op vrijheid van meningsuiting te misbruiken, creëren de rechts-extremisten een vrijplaats voor de verheerlijking van racisme en islamofobie. Die vrijheid is slechts een façade voor het intimideren van de bewoners van de stad waar zij demonstreren..

We schonken al eerder aandacht aan de eerste tegendemonstratie op 11 oktober in Utrecht. Inmiddels zijn er nog twee acties bijgekomen die duidelijk moeten maken dat de uit Duitsland afkomstige extreem-rechtse organisatie Pegida in Nederland niet welkom is.

12074891_890422954327470_338668207978640461_nLaat ze niet lopen, een initiatief tegen racisme, roept op om de ruimte voor het extreem-rechtse Pegida 11 oktober aanstaande zo klein mogelijk te maken en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Negeren is geen optie, Pegida zal hoe dan ook aandacht krijgen en hun racistische gedachtegoed proberen te verspreiden.

vanaf 14:00 uur Neude, Utrecht

12042904_1474813272848822_4230704451637631853_nBLOCK PEGIDA! No Racism, No Islamophobia! willen de demonstratie van Pegida blokkeren. Extreemrechts is niet Utrechts! Wij zijn vóór een stad waar mensen welkom zijn ongeacht huidskleur, afkomst of religie. Dat betekent een stad waar extreemrechts luid en duidelijk niet geaccepteerd wordt en iedere actie tegen fascisme is geoorloofd. Daarom gaan wij om 12 uur ’s middags massaal het Neude blokkeren, om te voorkomen dat Pegida ook maar een centimeter ruimte krijgt! Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Nodig je vrienden en kennissen uit en doe mee met de blokkade. Samen maken we een stevige vuist tegen racisme, islamofobie en extreemrechts geweld!
12:00 uur Neude Utrecht