ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ З МАЙДАНУ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Zijn we internationaal of niet zeg met zo’n kop.  Ik kan er geen wijs uit worden waar het allemaal over zou gaan in Kiev maar er wordt nogal geprotesteerd. Misschien kunnen de reageerders hier het wat beter duiden. Ik zie vlaggen en hoor nationalistisch gezang. Een deel van de Oekraïne wil blijkbaar niet langer afhankelijk zijn van Rusland maar wel bij de EU gaan horen. Enfin, hier een livestream vanaf het Plein van de Onafhankelijkheid.

http://ukrstream.tv

7 gedachten over “ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ З МАЙДАНУ НЕЗАЛЕЖНОСТІ”

 1. “Live-uitzendingen van het Plein van de Onafhankelijkheid” staat daar in het Oekraïens.

 2. @Le Roi: Je bedoelt dat je er geen wijs uit kan worden waar je sympathie naar uit dient te gaan? Heb ik ook hoor.
  De Nl. wikipedia over de Oranjerevolutie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Oranjerevolutie) gaat alleen over de gebeurtenissen in 2004, de Engelse (http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_Revolution) behandelt een uitgebreidere periode. Uit die 2e link blijkt dat die Yanukovych een grote griezel is, maar daarmee is Yushchenko nog niet automatisch de good guy. Die is nl. niet alleen voortvarend qua EU-lidmaatschap, maar ook als het om grootscheepse privatiseringen gaat (zie 1e link). De mensen daar willen wrsl. vooral dat Oekraïne zich losweekt van Russische invloeden en dat is heel begrijpelijk, maar verder dan dat kijken ze niet (dus of het alternatief nou wel zo geweldig is). Ik ben in elk geval bang dat het land in 2 stukken uiteen gaat vallen.

 3. ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ З МАЙДАНУ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
  Prjama transljatsia z majdanoe nezaledzjnosti

  handig om cyrillisch te kunnen lezen en er tegelijk geen betekenis aan te kunnen verbinden – majdan komt ook terug in het Turks, Arabisch en ik meen ook het Perzisch waar het wellicht vandaankomt: plein.

  Ik vertrouw die zogenaamde revoluties in de voormalige sowjetrepublieken totaal niet. Massaal demonstreren voor de Europese Unie is geschift – misschien circuleren er veel dollars nu in Oekraïne, die werden ook massaal uitgedeeld om voor de sjah te demonstreren in Iran, 1953. Er kunnen er onbeperkt straffeloos bijgedrukt worden tenslotte, tot nu toe…

Reacties zijn gesloten.