Zuid-Hollandse PVV’er heeft het helemaal gehad met de partijtop

En we hebben de volgende teleurgestelde (ex)-PVV’er, dit keer op het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee. Ene Jan Zwerus heeft het he-le-maal gezien met de partijtop en gaat onder de naam Leefbaar GO deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Afbeelding Rene Krewinkel

Zwerus zit sinds 2015 namens de PVV in Provinciale Staten. Toen Wilders aankondigde in 60 gemeenten mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, reageerde Zwerus enthousiast. Hij leverde een lijstje kandidaten in bij Wilders en Agema en hoorde vervolgens…helemaal niets. Zelfs een beleefd geformuleerde afwijzing zat er blijkbaar niet in.

Een furieuze Zwerus gaf de partijtop een omhooggestoken middelvinger, stapte uit de partij en zit nu namens Leefbaar Zuid-Holland in de Staten. In de islam is Zwerus niet geïnteresseerd, alleen al niet omdat er op GO amper moslims wonen: “Het punt is, er wonen vrijwel geen moslims op dit eiland. Er is ook geen moskee. Dus als mijn verkiezingsprogramma af is, zul je niets over de islam lezen”.

In plaats van de islam wil Zwerus zich richten op het afschaffen van de hondenbelasting en het vergroten van de verkeersveiligheid bij scholen, onderwerpen waarover volgens ons niemand zich een buil kan vallen.

Bron: RTV Rijnmond