Zorgboerderij De Boterbloem moet van GroenLinks maar leuke horeca worden

Een idee dat ook beter past bij een partij van groene poseurs: een uitspanning in de buurt van Schiphol en het bedrijventerrein waar de partij zich ook voor ingezet heeft:

Ecologische zorgboerderij De Boterbloem moet voor 1 februari volgend jaar vertrekken uit de Lutkemeerpolder. Via een prijsvraag gaat de gemeente vervolgens op zoek naar uitbaters van een nieuwe zorgboerderij voor dit gebied langs de rand van Osdorp.

Dat schrijft wethouder Marieke van Doorninck (Ruimtelijke Ontwikkeling) in een brief aan de gemeenteraad. Die had eind vorig jaar besloten dat binnen het nieuwe bedrijventerrein dat gepland staat in de Lutkemeer ook ruimte komt voor een zorgboerderij van drie hectare.
(…) Het nieuwe bedrijventerrein moet een mix worden van bedrijven, groen, horeca, stadslandbouw en andere maatschappelijke functies, schrijft Van Doorninck. Het bedrijventerrein laat zich daarom goed combineren met het initiatief van de gemeenteraad om drie hectare vrij te maken voor een zorgboerderij met stadslandbouw.

Het Parool