Zihni Özdil wil nieuwe extreemrechtse partij oprichten

Nazi-apologeet en totaalloser Zihni Özdil overweegt samen met FVD-nazi Pepijn van Houwelingen een nationaal-socialistische partij op te richten.

Van Houwelingen kennen we nog van zijn oproep ‘de verantwoordelijken voor de coronahoax’ te executeren:

Ook over het Derde Rijk heeft Van Houwelingen opmerkelijke opvattingen. Lees: opvattingen die in 1941 mateloos populair waren, maar na 1945 wat in diskrediet zijn geraakt:

Özdil is natuurlijk niet de eerste braaflinkser die zich heeft ontwikkeld tot nazi-apologeet. Glenn Greenwald beweert inmiddels met droge ogen dat Tucker Carlson en Steve Bannon socialisten zijn, en in Nederland timmeren Ronald Plasterk en Ewald Engelen al geruime tijd aan de weg. Tot nu toe is geen van hen zélf full nazi gegaan, dus wat dat betreft hebben we met Özdil dan wél weer een primeur:

Özdil zat van 23 maart 2017 tot 28 mei 2019 in de Tweede Kamer namens Groen Links. Hij verliet de Kamer nadat hem ‘solistisch optreden’ werd verweten. Lees: er viel niet met Özdil samen te werken. De rancuneuze en gefrustreerde Özdil dreef daarna in rap tempo af naar (extreem)rechts. Vorig jaar beëindigde hij zijn lidmaatschap van GL, waarmee hij de partij de moeite bespaarde hem te royeren.

Uitgelichte afbeelding: Door DWDD – DWDD, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=73142897