Zeg me wanneer

Pas nu bereikt mij het bericht dat Les Reed is overleden, half april. De orkestleider achter dit juweel van Kiki Dee, achter de station-id van RNI, maar ook achter heel wat hits die ik pure bagger vind (You’ve got your troubles, Delilah, Everybody knows II van de Dave Clark Five * ).
Er is consensus over dat dit een goed nummer is van een groep die dan wel het origineel van I go to sleep op zijn naam heeft, maar hitsgewijs nooit verder is gekomen dan dit nummer, dat eigenlijk toch nog eerder is uitgebracht door Freddie and the Dreamers.
Ere wie ere toekomt, Les Reed, de Applejacks.

Tell me when you feel a little blue
Tell me then I’ll see what I can do
Just say the word and I’ll be there
Anywhere, with lots of love to share
So, tell me when your arms are really free
Free enough to kiss and cuddle me
I’ll never fall in love again
As long as there’s a chance that you tell me when
Your lips are sweet and if we ever get to meet
I know, I know, I’m never gonna let you go

So, tell me when you’ve got a little time
Tell me when you’re ready to be mine
I’ll never fall in love again
So, if you want my love, won’t you tell me when
Your lips are sweet and if we ever get to meet
I know, I know, I’m never gonna let you go
So, tell me when you’ve got a little time
Tell me when you’re ready to be mine
I’ll never fall in love again
So, if you want my love, won’t you tell me when
Won’t you tell me when
Won’t you tell me when
Won’t you tell me when

Hier


Tell me when, 1964

*) De Dave Clark Five hadden al een veel betere Everybody knows gemaakt, en Les Reed had ook al eerder voor Steve Lawrence een smartlap onder die titel geschreven. Origineel zeg.