Wroeten in de onderbuik met Peter van der Vorst

De klad zit er een beetje in de laatste tijd, in die vreemdelingenhaat, nadat de grote vluchtelingenstroom effectief door Rutte en Samsom afgestopt werd door het grootste deel van vluchtende Syriërs in Turkije te laten verkommeren. Er zijn al een tijdje geen varkenskoppen meer aangetroffen bij moskeeën, er hoeven geen raadhuizen meer bestormd te worden waar vergaderingen over te plaatsen AZC’s worden gehouden, het Sinterklaasfeest is nog ver weg en bij Wilders komt er na vele jaren overschreeuwen ook niet veel meer uit.
“Daar gaan we eens iets aan doen”, moet Peter van der Vorst van Vorst Media gedacht hebben, getuige deze flyer:

Peter wie? Dat dacht ik aanvankelijk ook. Wikipedia leert ons dat de man verantwoordelijk is voor een grote reeks programma’s waarvan bij een belangrijk deel de titel al genoeg is om je een indruk te geven van de onbenulligheid ervan. Maar goed, zijn bedrijf is enige tijd geleden dan ook opgekocht door John de Mol, groothandelaar in smakeloosheid, die ons land beroemd heeft gemaakt met Big Brother.

Van der Vorst zoekt dus, over smakeloosheid gesproken, naar liefhebbers van Nederlandstalige muziek, die bovendien hun onderbuik eens lekker leeg willen laten lopen op televisie over immigranten, moslims, negers in het algemeen en Sylvana Simons in het bijzonder. Zo staat het er niet, maar dat is natuurlijk wel het idee erachter. Op die manier moet de stemming er toch in gehouden kunnen worden, nietwaar?

Misschien kan Henk Bres zijn contactlijst alvast doorsturen, en zoek anders alle telefoonnummers in Duindorp eens op, dat moet genoeg materiaal voor de eerste drie seizoenen opleveren, Peter.

Update: een zekere Claudia van Vorst Media heeft inmiddels gereageerd op vragen van Brenda Suitela: