Woedende Trump noemt Trudeau ‘achterbaks’ en verlaat NAVO-top vroegtijdig

Donald  Trump heeft furieus gereageerd op een video waarin enkele politieke leiders de draak met hem steken. Tijdens een receptie gisteravond op Buckingham Palace maakten de Canadese premier Trudeau, de Franse president Macron, de Engelse premier Boris Johnson, onze eigen Mark Rutte en Prinses Anne zich vrolijk over het kolderieke/tenenkrommende optreden van Trump eerder op de dag.

Killer is natuurlijk de opmerking van Trudeau dat bij Trump’s eigen team de mond wagenwijd openviel bij zoveel onbenul (“You just watched his team’s jaws drop to the floor!”).

Een woedende Trump betitelde Trudeau als ‘achterbaks’ (two faced). De Amerikaanse president liet weten niet aanwezig te zullen zijn bij de afsluitende persconferentie.

Volgens Trump was de top een groot succes, maar hij is waarschijnlijk de enige die dat denkt. Macron beschuldigde Turkije van samenwerking met ‘aan IS verwante organisaties’, wat door Erdo gecounterd werd met de mededeling dat Turkije een defensieplan van de NAVO voor de Baltische staten zal vetoën, tenzij de NAVO de Syrische Koerden expliciet veroordeelt als terroristen. Macron kreeg het ook aan de stok met Trump. De laatste betitelde Macron’s opmerkingen over de op ‘sterven na dode’ NAVO als ‘beledigend’ en ‘very, very nasty’.