Woede over Haagse politierazzia tegen migranten zonder papieren

“Waar ben je mee bezig, politie? Waarom behandel je mensen zonder papieren zo onmenselijk?” Dat vraagt de Indonesian Migrant Workers Union (IMWU) zich af, nadat de politie gisteren om 6:00 uur ‘s morgens in Den Haag een razzia hield waarbij 29 migranten thuis werden opgepakt. Mensenjacht anno 2015.

De migranten werden maar liefst 12 uur lang achter elkaar ondervraagd en mochten geen contact hebben met hun advocaat. Onder de migranten bevinden zich 12 Filippijnen en 7 Indonesiërs. Aan het eind van de dag werden ze vrijgelaten, maar ze moesten hun mobiele telefoons, hun computers en hun paspoorten achterlaten. Ze werden zelfs onder druk gezet om de wachtwoorden van hun computers te noemen. De invalactie schijnt in samenwerking met de gemeente Den Haag te zijn geregeld.

De politie trapte ook nog een deur in van een van de woningen waar mensen zonder verblijfsrecht zouden verblijven, toen daar niemand open deed. Tijdens de ondervraging op het politiebureau toonde men de migranten foto’s om hen te kunnen identificeren. De politie vroeg hen bovendien of ze ook de andere mensen kenden die op de foto’s stonden. Bij de vrijlating eiste de politie dat alle opgepakte migranten zich zouden melden op 8 juli, met het doel om hen te deporteren. Als ze die dag niet zouden verschijnen bij de politie, dan zouden ze worden opgejaagd, zo dreigden de dienaren van de staat. Oftewel: een staaltje mensenjacht van het soort zoals dat zeker al sinds het begin van de jaren negentig in gang wordt gezet tegen illegaal gemaakte mensen. Dit soort razzia’s gebeurt vaker. IMWU heeft de politie hierover al meerdere malen aangeklaagd.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak