Witte terreur gaat blackface

Geweld en intimidatie zijn de middelen waarmee Zwarte Piet-verdedigers het verzet tegen de racistische karikatuur die Zwarte Piet is, trachten te breken. Die intimidatie hult zich tegenwoordig in blackface. Twee maal in korte tijd deden als Zwarte Piet vermomde figuren zich op agressieve wijze gelden.

Vorige week zaterdag dook een viertal Zwarte Piet-figuren op bij de voordeur van Sylvana Simons, aanvoerster van de nieuwe politieke partij Bij1 en iemand die zich luid tegen Zwarte Piet heeft uitgesproken. Simons: “Ze kwamen mij even ‘uitleggen’ dat ik ‘normaal’ moet doen”. Ze zetten zelf beelden ervan online, inclusief het huisadres van Simons, die zelf niet thuis was. Persoonsgerichte intimidatie van een krachtige stem in het anti-Zwarte Piet-verzet, door via blackface onherkenbaar gemaakte figuren. Een gevaarlijke ontwikeling. Ik ben trouwens benieuwd of degenen die raasden en tierden toen de voordeur bij Thierry Baudet beschilderd bleek te zijn, zich nu ook verontwaardigd zullen laten horen. Of is de persoonlijke levenssfeer van fascisten heilig maar die van antiracisten niet?

Gisteren was er opnieuw pro-Zwarte Pieten-agressie door Zwarte Piet-figuren. Toen drongen mensen schoolplein en klaslokalen van De Cirkel, een basisschool in Utrecht binnen. Ook zij waren blackface uitgedost. Ze deelden pepernoten uit aan kinderen, maar ook stickers, pro-Zwarte Piet, zo mag je aannemen. De groep die de actie clamimt noemt zich ‘Zwarte Pieten Actiegroep’ . Die keert zich tegen een school die onder een koepelorganisatie valt die sinds 2015 Sinterklaas zonder Zwarte Piet houdt. Dat was, naar zeggen van de blackface-racisten van Zwarte Pieten Actiegroep, dan ook de reden om deze school binnen te vallen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr