Wilders’ verzet in Overvecht : Pegida en aanverwanten komen relschoppen

In Utrecht werd gisteravond in de gemeenteraad een besluit genomen over de opvang van vluchtelingen. Terwijl bewoners op een geciviliseerde manier achter het stadhuis protesteerden, kwam het nazi-uitschot van elders op een gewelddadige manier hun wil kenbaar maken.

Geweld en terreur hebben namelijk in andere gemeenten zoals Steenbergen en Geldermalsen wel hun vruchten afgeworpen, dus voelen de knokploegen van het volk van Wilders zich gesterkt.

De demonstratie buiten nam een andere wending toen tientallen mensen vanaf de Neude naar het stadhuis kwamen. Een spandoek met de afbeelding van Mohammed van Kurt Westergaard voorop. Er klonk zwaar vuurwerk en journalisten werden belaagd.
De gemoederen bedaarden weer even totdat voorbijgangers zich tegen de demonstranten uitspraken. Een gedeelte van de anti-azc-demonstranten probeerden deze mensen te pakken te krijgen en de politie moest meerdere keren ingrijpen om dit te voorkomen. Ook de politie te paard werd hiervoor ingezet.

(bron)

Volgens het AD was één van de belaagde journalisten EO-verslaggever Danny Ghosen.
De gemeenteraad van Utrecht laat zich gelukkig niet intimideren, een meerderheid ging akkoord met de opvang in Overvecht.